HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan gençlere tavsiyeler

"Gelin Birlikte Yürüyelim" temasıyla düzenlenen "Hür Gençlik Buluşması" etkinliğine telekonferansla bağlanan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, gençlere mesajlar verdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan gençlere tavsiyeler

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İstanbul İl Gençlik Kollarının "Gelin Birlikte Yürüyelim" temasıyla düzenlediği "Hür Gençlik Buluşması" programında gençlere tavsiyelerde bulundu.  

Konuşmasında gençlere hitaben “Hür davanın hür gençliği olarak birer numune olmalısınız.” diyen Sağlam, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve mesleklerinde ihtisas sahibi olmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Gençlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Sağlam, “Ülkemizin; yüreği hizmet için yanan, zamanlarını malayani (faydasız) işler yerine hayırlı hizmetlerde geçiren sizin gibi genç nesillere ihtiyacı vardır. Bugün yaşadığımız coğrafyayı ifsat etmek-bozmak isteyenler yüzyıllık planlarla çalışıyorlar. Yapılan ifsat çalışmalarına karşı koymak için öncelikle oynanan bu oyunların farkına varmak gerekiyor.” dedi.

“Halkımızı içinde bulundukları tehlikelere karşı uyarmak görevimizdir”

Gençliğin ve zamanın en büyük hazine olduğunu söyleyen Sağlam, “Boşa harcanan zamanı ve gençliğin dinamizmini asla geri getiremezsiniz. Halkımız küresel emperyalizmin tehdidi altındadır. Maalesef içinde bulunduğumuz tehlikeli durumu fark edip önlem almak isteyenler çok azdır. Bu konuda bizlere çok iş düşmektedir. Halkımızı içinde bulundukları tehlikelere karşı uyarmak onlara rehberlik edip hizmet etmek bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

“Sorun ve sıkıntılarımızın çözümü hür davanın programındadır”

Sağlam, “İstanbul, ülkenin beşte biri demektir. Mega şehirlerde yaşama ve çalışmanın zorluğunun farkındayım. Ancak hiçbir zorluk iman ve sabır gücünün karşısında engel olamaz. İfsat ediciler nasıl planlı, programlı ve sinsice toplumu ve özellikle gençlerimizi ifsat etmeye çalışıyorsa aynı şekilde planlı ve programlı olarak buna karşı mücadele etmek durumundayız. Bugün sorun ve sıkıntıları çözmek için uygulanan reçetelerin bizzat kendisinin sorun oluşturduğunu görüyoruz. Sorun ve sıkıntılarımızın çözümü hür davanın programındadır. Bunu halkımıza ulaştırmamız lazım. Hür davayı halka ulaştıracaklar da başta siz gençlersiniz.”

“Her biriniz davanın yürüyen birer numunesi olmalısınız”

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Sağlam, “İnsanlara davayı anlatmanın en güzel yolu bizzat davayı yaşayarak göstermektir. Bu nedenle her biriniz davanın yürüyen birer numunesi olmalısınız. Öncelikle Rabbimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek durumundayız. Önce Rabbimizi razı edeceğiz. Öte yandan akıl, beden ve ruh sağlığını korumak için yine inancımızın bize gösterdiği şekilde bir yaşam ortaya koymalıyız. Unutmayın ki sağlam bir inanç ve ruh sağlığı olmazsa hiçbir dava hakkıyla temsil edilip başarıya ulaşamaz. Her ne işi yapıyorsanız, hangi mesleği yapıyorsanız, hangi ilim dalında eğitim görüyorsanız, fark etmez. Her neyi yapıyorsanız, en iyisini yapmaya çalışmalısınız. Kendi alanınızda en iyisi olun. İşinize sahip çıkın. İşin büyüğü küçüğü yoktur. İyi yapılan ve kötü yapılan işler vardır.

Bir İslam toplumunun ihtiyaç duyabileceği tüm ilimleri öğrenip ilimlerde en iyisi olmaya çalışmalısınız. Değişik ilim dallarında ihtisas yapmaya çalışın. Ülkede yaşanan sorun ve sıkıntılar; halkın zihnini meşgul eden meselelerden haberdar olmalısınız, çalışmalısınız. Güncel konulardan bilgi sahibi olun. Ancak algı mühendisliği yapanların oyununa gelmemek için çok dikkatli olmalısınız. Siyasetle ilgilenin. Ancak güncel politik demagojilerle değerli vaktinizi harcamayın. Yapmanız gereken işlerinizle yoğunlaşmalısınız. Çalışmalarınız otomatiğe bağlanmış, bilinçsizce yapılan, mekanik çalışmalar halini almasın. Atacağınız her adımda bir davayı omuzladığınızı, ağır bir yük taşıdığınızı ve bir ibadeti yerine getirdiğinizin bilinciyle hareket etmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlik; birbirine karşı merhametli, düşmanlara karşı da çetin olmayı gerektirir”

İslam coğrafyasında yaşanan oyunların bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Sağlam, “Çevremizde yaşananları görüyorsunuz. Afganistan, Irak, Suriye, Yemen ve Libya’da yaşananlara şahit oluyorsunuz. İslam coğrafyasında yaşananların bizim ülkemizde de yaşanması için büyük uğraşlar verildiğini, ülkemizde iç savaşın olması için büyük oyunlar tezgâhlandığını bilmeniz gerekir. Bugün İslam âleminde yaşananlar; küçük ihtilafların küresel emperyalizm tarafından büyütülerek savaş sebebi haline getirilmesidir. Hâlbuki İslam, Müslümanları kardeş ilan etmiş, aradaki sorunları sulh ile çözmeyi emretmiştir. Kardeşlik; birbirine karşı merhametli, düşmanlara karşı da çetin olmayı gerektirir. Gördüğünüz gibi kardeşler arasındaki küçük ihtilaflar, ekilen fitne tohumları nedeniyle iç savaşlara neden olurken, düşmanlar da bu savaşı ellerini ovuşturarak seyretmektedirler.” dedi.

“Ümmet içerisinde yaşanan kaos ortamı, gençlerin dinamizmi üzerinden tezgahlanıp ateşlenmektedir”

“Şu anda ümmet içerisinde yaşanan kaos ortamı, gençlerin dinamizmi üzerinden tezgahlanıp ateşlenmektedir.” diyen Sağlam, “Bu oyuna gelmemenin çaresi itidalli olmaktır. Dinimiz bize ‘vasat ümmet’ olmayı emretmektedir. Tekfircilik, kavmiyetçilik mealcılık ve akılcılık gibi düşüncelerin İslam’da yerinin olmadığını bilmemiz gerekir. Bu tür akımlar küresel Emperyalistler tarafından Müslümanlar arasında yayılan düşüncelerdir. Müslümanlar arasında yeni sorunlar ve fitneye sebep olmamak için dilimize çok dikkat etmemiz gerekir. İrrite edici, söz ve davranışlardan şiddetle kaçınmak gerekir.” diye kaydetti.

“Hür davanın Hür gençliği olarak doğru ve gerçek bilgiyi insanlara sizler ulaştıracaksınız”

Sağlam, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

 “Modern çağın şartları nedeniyle insanların gerçek bilgiye ulaşması zorlaşmıştır. Fitneciler ve bozguncuların sesi daha yüksek çıkmaktadır. Bu sorunun bize yüklediği özel görevler vardır. Hür davanın Hür gençliği olarak doğru ve gerçek bilgiyi insanlara sizler ulaştıracaksınız. Bulunduğunuz mekânlar, halkın kendisini güvende hissettiği, hizmet üreten, hakkın ayakta tutulduğu mekânlar olsun.”

İLKHA