HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Saldırıyla ilgili elimizde çok farklı veriler var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Partilerinin Adana İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıyla ilgili konuşan Şahin, "Saldırıyla ilgili elimizde çok farklı veriler var. Çok farklı bağlantılar olabileceğini değerlendiriyoruz.'' dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Saldırıyla ilgili elimizde çok farklı veriler var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Adana'da yaşanan ve İl Sekteteri Sacid Pişgin'in şehid olduğu saldırıyla ilgili ''Bu hadisede doğrudan hedef alınan Türkiye kamuoyudur'' diyen Şahin, ''Bu hadise gizemini hala korumaktadır. Her ne kadar katil olayın hemen akabinde evinde, kısa bir süre içerisinde yakalanmışsa 'da olayın bütün yönleriyle açığa kavuşturulması noktasında gizli yürütülen bir soruşturma söz konusu. Bu hadise sadece katilin ifadesi üzerinden, bir vehim üzerine hatta ötesinde gaibten bir ses işitmesi üzerine gerçekleştirdiği şeklinde lanse edilmiş ve kendi ifadesine de yansımış olsa da hadisenin böyle olmayacağını ötesinde çok farklı bağlantılar olabileceğini değerlendiriyoruz.''dedi. 

Şahin soruşturmada çok farklı veriler olduğunu belirterek bu tür siyasi cinayetlerde çoğunlukla  başvurulan yöntemin ''gaibten bir ses, vahiy'' gibi gerekçeler olduğunu belirtti. Şahin, ''Olay henüz sıcak bütün yönleriyle bu hadisenin ortaya çıkarılması, karanlık hiçbir noktanın bırakılmaması önemlidir. Ama bu bir süreç meselesidir. Olayı yakından takip ediyoruz. '' dedi. 

Dünyada ve Türkiye'de işlenen siyasi cinayetlerde de katil zanlılarının benzer gerekçeler arkasına sığındığını belirten şahin Papa suikasti ve Kral Faysal cinayetlerini örnek gösterdi. Şahin cinayetlerin ardından farklı istihbarat örgütlerinin çıktığını belirtti.  HÜDA PAR'a yönelik saldırıya ilişkin Şahin, ''Bu hadiseye de öyle bakmak lazım. Neden, çünkü hedefe oturtulan bir parti var. Partimiz haksızca, acımasızca hedefe oturtuldu. Karalama kampanyası yürütüldü. Akla ziyan iddialarda söylemlerde bulundular ki cevap vermekten yorulduk. Seçim oldu bitti bütün o söylemler boşa çıkarıldı.'' dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim sürecinde HÜDA PAR'a yönelik söylemlerini hatırlatan Şahin, ''Bir Büyükşehir Belediye Başkanı, isimleri sayarken HÜDA PAR'ı da içinde zikrederek ''köklerini kazıyacağız'' şeklinde bir cümle sarfetti. Adana, Mersin, Trabzon'da fiili saldırılar oldu. Ancak arkadaşlarımızın aklı selim davranması sebebiyle bütün bu girişimler boşa çıkarıldı.'' ifadelerini kullanıldı. 

Seçim sürecinde kullanılan nefret dilinin bu hadisede etkili olduğunu belirten Şahin, ''Katil ifadesinde ses işitmesi üzerine gidip cinayeti işlediği, ne şekilde işlediği anlatıyor, olayı tamamen sesin yönlendirmesiyle gerçekleştirdiğini anlatıyor ancak bizim elimizde çok farklı ifadeler var. Olayın öncesinde mahallede yapmış olduğu konuşmalar, dosyaya girmiş olan bazı veriler var. Biz bunları şuanda gündeme getirmiyoruz çünkü soruşturma gizli yürütülmekte aynı zamanda veriler somutlaşmadığı müddetçe kimseyi yaftalamak kimseyi suçlamak noktasında  olmayacağız. Ama şunu herkes bilsin bu hadise karşısında HÜDA PAR olarak son derece sabırlıyız ama asla kurbanlık koyun değiliz. Biz meşru zemin içerisinde ne gerekiyorsa mücadelemizi  sonuna kadar vereceğiz. Bir şekilde bu olayın içinde, kıyısında köşesinde ister azmettiren ister farklı bir yönünde olan kim varsa bir şekilde ortaya çıkarılması ve üzerine gidilmesi noktasında azimli bir gayretimiz söz konusu. Her ne kadar faili belli gibi gözükse de bu hadiselere faili belirsiz gözüyle bakılması gerekiyor. Arka planındaki aslında motivasyon kaynağı olan bu hadisenin işlenmesindeki etki eden ne faktör varsa, aktörler kimdir, kukla kimdir, kuklacı kimdir ortaya çıkacağını düşünüyorum.'' dedi.