Hizbullah'tan ABD'ye mesaj: Tahran'a açılacak bir savaş, İran sınırları içerisinde kalmayacak

Hizbullah lideri Nasrallah, "Bizim görevimiz, yüzyılın anlaşmasına karşı çıkmaktır. Bu dini, ahlaki ve insani bir cihat çağrısıdır. Güçlerin dengesi İran-ABD savaşını durduruyor. Ancak savaş çıkarsa Amerika'yı vuracağımız gibi Suudi Arabistan ve İsrail'i de vururuz." diye konuştu.

Hizbullah'tan ABD'ye mesaj: Tahran'a açılacak bir savaş, İran sınırları içerisinde kalmayacak

Hizbullah hareketinin lideri Hasan Nasrallah, ABD Başkanı Donald Trump’ın 'yüzyılın anlaşması' olarak nitelendirdiği İsrail ile Filistin arasındaki barış planına karşı çıktıklarını açıkladı. Nasrallah ayrıca "Tahran'a açılacak bir savaş, İran sınırları içerisinde kalmayacak" dedi.

Washington yönetimi ve müttefiklerinin İran'a savaş açması durumunda çok büyük bir bedel ödeyeceklerini ifade eden Nasrallah, "Böyle bir durumda tüm bölge alevler içerisinde kalır. Orta Doğu'daki tüm Amerikan güçleri ve çıkarları yok olur" diye konuştu.

Her sene Ramazan ayının son haftası düzenlenen ve İsrail'in Filistin'i işgaline dikkat çeken 'Kudüs Günü' dolayısıyla çıktığı televizyon programında konuşan Hizbullah lideri, "Bizim görevimiz, yüzyılın anlaşmasına karşı çıkmaktır. Bu dini, ahlaki ve insani bir cihat çağrısıdır. Güçlerin dengesi İran-ABD savaşını durduruyor. Ancak savaş çıkarsa Amerika'yı vuracağımız gibi Suudi Arabistan ve İsrail'i de vururuz." diye konuştu.

Nasrallah, Filistinlilerin reddettiği planla ilgili olarak "Bir an önce durulması gereken boş bir anlaşma, tarihi bir suç" ifadelerini kullandı. Nasrallah ayrıca Lübnan'da İsrail ile olası bir savaş için güdümlü füze üretildiği iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Ancak bu tarz füzelerden bölgenin çehresini değiştirecek kadar bizde mevcut" dedi.

Euronews