Hizbullah: Lübnan'da İsrail'e ait iki İHA düştü

Lübnan yerel basınında yer alan haberlere göre, gece saatlerinde Hizbullah örgütünün kalesi olarak bilinen başkent Beyrut'un güney banliyösünde iki İsrail İHA'sı düştü.

Hizbullah: Lübnan'da İsrail'e ait iki İHA düştü

Lübnan medyasına göre İşgalci İsrail’e ait keşif amacı taşıyan bir insansız hava aracı (İHA) Hizbullah tarafından kontrol edilen Beyrut'un güney banliyösünde düşürüldü. Olaydan yaklaşık bir saat sonra ise İşgalci İsrail'in gönderdiği ikinci bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) aynı yerde patladı.

Ülkenin yerel televizyon kanallarından LBCI, Hizbullah'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, gece yarısı İşgalci İsrail'e ait bir keşif İHA'sının, Beyrut'un güneyinde yer alan Muavvad bölgesine düştüğü belirtildi.

Söz konusu İHA'ya ait enkazın Hizbullah mensupları tarafından güvenli bir yere nakledildiği aktarılan haberde, olaydan yaklaşık bir saat sonra İşgalci İsrail'in ikinci bir İHA göndererek aynı yerde patlattığı ifade edildi.

Hizbullah’ın Medya Sorumlusu Muhammed Afif, Lübnan Ulusal Enformasyon Ajansı’na verdiği demeçte, ilk İHA’nın herhangi bir zarar vermeden düştüğünü söyleyerek, ikinci SİHA’nın patlayarak medya merkezine hasar verdiğini dile getirdi.

Afif, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın buna sert bir şekilde cevap verileceğini söylediğini de aktardı.

Haberde, olay mahallinde yangın çıktığı ancak herhangi can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Beyrut'taki İHA'lar olayının, İşgalci İsrail ordusunun, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında İran'a ait bazı hedeflerin savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurduktan sonra meydana gelmesi dikkati çekti.

İşgalci İsrail ordusunun basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şam'ın kuzeydoğusundaki Akraba beldesi çevresinde İran destekli Kudüs Tugaylarına ait bazı hedeflerin vurulduğu belirtilmişti.

AA, DW