Hizbullah heyeti Lavrov da dahil olmak üzere Rus yetkililerle görüşmek için yarın Moskova'ya gidiyor

Hizbullah heyeti yarın Moskova ziyaretine başlıyor. Ziyaret kapsamında "Lübnan ve bölgedeki dosyalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak" üzere Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi ve Rusya Federasyonu Devlet Duması'nda görüşmeler yapılacak.

Hizbullah heyeti Lavrov da dahil olmak üzere Rus yetkililerle görüşmek için yarın Moskova'ya gidiyor

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'ndaki kolu olan Direnişe Vefa Grubu Başkanı Muhammed Raad'ın başkanlık edeceği ve Hizbullah Dış ilişkiler Sorumlusu Ammar el-Musevi'nin de yer alacağı heyet, Hizbullah'ın Moskova'yı ziyaret eden en üst düzey siyasi heyeti sayılıyor.

Söz konusu ziyaret Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri'yle Abu Dabi'de gerçekleştirdiği görüşmeden günler sonra yapılacak.

Bu durum bazılarının ziyareti Lübnan hükümetinin kurulmasına ilişkin görüşmelerle ilişkilendirmesine yol açtı.

Hizbullah'ın bir ay önce Moskova'yı ziyaret etmek üzere Rusya tarafından bir davet aldığını 'bunun da ziyaretin iç hükümet dosyasıyla bağlantılı olduğu iddiasını çürüttüğünü' söyledi.

Kaynaklar "Ziyaretin amacı Suriye dosyası da dahil olmak üzere Lübnan ve bölge hakkında karşılıklı görüş ve fikir alışverişinde bulunmak" dediler.

Hizbullah'ın Rusya'nın başkentine düzenlediği ziyaretler arasında ilk kez Raad'ın bir heyete başkanlık ettiği göz önüne alındığında toplantılar sırasında ana gündem maddesi olarak Lübnan dosyası tartışılacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçtiğimiz eylül ayında Lübnan'ı ziyareti sırasında Beyrut'taki Sanavber Sarayı'nda Lübnanlı yetkililerle yaptığı toplantıya Hizbullah'ı temsilen Raad katılmıştı.

Independent