Hizbullah, çok sayıda insansız hava aracıyla İsrail'i hedef aldı

Hizbullah, siyonist rejimin askeri tesislerine ve karargahlarına, insansız hava aracı filosuyla hava saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

Hizbullah, çok sayıda insansız hava aracıyla İsrail'i hedef aldı

Lübnan Hizbullahı, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını desteklemek, yiğit ve onurlu direnişlerini desteklemek ve düşman tarafından Lübnan'da düzenlenen suikasta yanıt olarak İHA'larla operasyon düzenlediklerini bildirdi.

Hizbullah, bu kapsamda bugün insansız hava aracı filosuyla bir hava saldırısı başlattıklarını; Eliat Kışlası'ndaki yeni 91. Tümen karargahına, Katsavia Kışlası'ndaki 7. Zırhlı Tugay karargahına, Dado üssündeki Kuzey Bölgesi karargahına, Kuzey Bölgesi istihbarat üssü Mishar'a, Mealiye Golani Kışlası'ndaki 810. Hermon Tugayı karargahına, 146. Elania Tümeni'nin daimî ana üssüne, Golani Tugayı karargahına ve Şerağa Kışlası'ndaki Egoz birimini hedef aldıklarını bildirdi.

Yerel medya kaynaklarına göre Hizbullah saldırısının ardından işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde yerleşimcilerin evlerinin yakınlarında büyük yangınlar çıktı.

İşgal ordusu ise Hizbullah’ın ateşlediği füzelerden dolayı Golan bölgesinde bir askerin öldüğünü duyurdu.