Hizbul Mücahidin liderine yargısız infaz

Hizbul Mücahidin'in eski liderlerinden olan Zakir Raşid Bhat, Keşmir’de düzenlenen ev baskınlarında çıkan çatışmada yaşamını yitirdi.

Hizbul Mücahidin liderine yargısız infaz

Hindistan ve Pakistan arasında sürekli bir krize neden olan Keşmir’de protestolar devam ederken, Hindistan güçleri, bölgedeki ev baskınlarında bir El Kaide liderini infaz etti.

Bir polis memuru konu hakkında yaptığı açıklamada, polis güçlerinin dün gece Keşmir’in güneyindeki üç katlı bir eve baskı düzenlediğini, operasyon sırasında evdekilerle polis arasında çatışma çıktığını söyledi. Polis memuru açıklamasında, çatışma sırasında polislerin 25 yaşındaki Zakir Raşid’i öldürdüğünü söyledi.

Hizbul Mücahidin'in eski liderlerinden olan Zakir Raşid Bhat, Keşmir’de Hindistan yönetimi ile savaşan en büyük militan grubun lideri. Zakir Raşid, 2017 yılında bölgede, El Kaide bağlantılı bir grup kurduğunu açıklamıştı.

Protestolar sürüyor

Öte yandan Ensar Gazvet el Hind grubu destekçileri, Keşmir’de protesto eylemleri gerçekleştirirken, yetkililer gergin bölgedeki okulların kapatılması ve tren seferlerinin askıya alınmasına karar verdi.