Hintli Müslümanlara karşı “İnek Muhafızları” çetesinin saldırıları arttı

Hindu milliyetçisi Narendra Modi'nin Başbakanlığı döneminde Hintli Müslümanlara yönelik şiddet arttı.

Hintli Müslümanlara karşı “İnek Muhafızları” çetesinin saldırıları arttı

Arap21 haber sitesinin haberine göre, New York Times'ın yayımladığı bir makalede “Hinduların Hintli Müslümanlara yönelik bir dizi saldırısı, bu ülkede ne kadar ciddi bir sorun halinde geldiği gösterildi. Hindistan ise kendisini dünya sahnesinde eşit haklara sahip güçlü bir demokrasi olarak sunmak istediğini iddia ediyor.” diye yazdı.

Haberde, Başbakan Narendra Modi'nin, Haziran seçimlerini kazanmasına rağmen, insan hakları gruplarının raporlarına göre bu dönemdeki Müslümanlara yönelik Hindu milliyetçilerinin fiil saldırılarının arttığı dile getirildi.

Narendra Modi ve partisini destekleyen aşırı Hindu grupları, “milliyetçiliği” güçlendirmek için ülke çapında kanunsuz çete saldırıları düzenlediği belirtildi. Yetkililerin “ inekleri korumak adına sokaklarda dolaşan ve Müslümanları döven gençleri büyük ölçüde görmezden geldiği ” de insan hakları örgütlerinin raporlarına yansıdı.

Gazetede ayrıca “İnek muhafızları” adlı Hinduların kurduğu çete gruplarının ve militanlarının, Müslümanların inekleri kestiği ve etini yedikleri gerekçesiyle sık sık saldırdıklarını ve şiddet uyguladıkları belirtildi.

Ağustos ayındaki çantanda sığır eti taşıdığı iddiasıyla bir grup Hindu erkek, 72 yaşındaki Müslüman bir erkeğe saldırı düzenledi.

New York Times inek meselesinin ülkede bir ikilem yarattığını yazdı. Çünkü inekler Hinduizm'de kutsaldır ve Hindistan'daki birçok eyalette sığır eti satışını veya ticaretini yasaklamaktadır. Burada bir grup dini inançlarıyla başka bir grubun beslenme biçiminin karşı karşıya geldiği görülüyor.

Hindistan’da bir milyardan fazla Hindu, 200 milyona yakın Müslüman, 30 milyon Hıristiyan, 25 milyon Sih ve diğer dini azınlıklar bir arada yaşıyor.