Hindu çeteler soykırıma hazırlanıyor

Hindistan’da Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve şiddet her gün tırmanıyor. Camilere ve Müslümanların evlerine ile iş yerlerine saldırılar düzenleyen ırkçı Hindu çeteler şimdide katliam hazırlıkları yapıyor.

Hindu çeteler soykırıma hazırlanıyor

Hindistan’da Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve şiddet her gün tırmanmaya devam ediyor.

Camilere ve Müslümanların evlerine ile iş yerlerine saldırılar düzenleyen ırkçı Hindu çetelerinin şimdide katliam hazırlıkları yaptığı belirtiliyor.

Mahalli basın ve sosyal medyaya yansıyan haberlerde, çete üyelerine gerçek silah dağıtıldığı ve talim yaptırıldığı belirtilirken, konuya ilişkin açıklama yapan aşırı sağcı İslam düşmanı Hint örgtü Vishva Hindu Parishad (VHP), Müslümanlara soykırım tehdidinde bulundu.

Örgütün yaptığı açıklamada “Gerekirse Gujarat’da olanlar tekrar edilecek” denildi.

2002 yılında Gujarat eyaletinde ırkçı Hindu çeteleri, köyleri basarak 69 Müslümanı katletmişti.

Hindu çeteler saldırılarını Bayram'da da sürdürüyor

BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Öte yandan Manesar bölgesinde miting düzenleyen VHP, Müslüman esnaflara yönelik boykot çağrısında bulundu.

Modi hükümetinin kendilerini desteklediğini belirten ırkçı grup, sosyal medya da boykot kampanyaları yürütüyor.

İki hafta önce, Bajrang Dal, VHP ve diğer ırkçı Hint örgüt üyelerinin de aralarında bulunduğu 300 hindutva üyesi, düzenlenen mitingleri basmıştı. Müslümanlara boykot çağrısı yapan çete üyeleri, Hint halkına silahlanma çağrısında bulunmuştu.

Ülkede, Müslümanlara yönelik, Hindu çetelerin başı çektiği toplumsal baskı ve şiddet olayları son aylarda artış gösterirken, 1,4 milyar nüfusunun yaklaşık yüzde 14’ü Müslüman olan Hindistan’da, iktidardaki ırkçı ve İslam karşıtı Modi yönetimindeki Bharatiya Janata Partisinin (BJP) Hindu-Müslüman kutuplaşmasını tetikleyen politikalar izlemesi şiddet olaylarının yaşanmasında etkili oluyor.