Hindistan'da yasaklı PFI ile bağlantılı Müslüman liderler tahliye oldu

Hindistan'ın kötü şöhretli Ulusal Soruşturma Ajansı'nın (NIA) 22 Eylül 2022'de Hindistan Halk Cephesi'ne (PFI) yönelik ilk ülke çapındaki baskısında, zalim Yasadışı Faaliyetleri Önleme Yasası (UAPA) kapsamında 42 Müslüman tutuklanmıştı, iki yılın ardından tahliye edildiler.

Hindistan'da yasaklı PFI ile bağlantılı Müslüman liderler tahliye oldu

Aralarında yasaklı Hindistan Halk Cephesi'nin eski lideri ve SDPI kurucu başkanı E Abubaker, deneyimli gazeteci ve Ulusal İnsan Hakları Örgütleri Konfederasyonu (NCHRO) genel sekreteri Profesör P.Koya, PFI eski ulusal başkanı OMA Salam, eski başkan yardımcısı E.M Abdul Rahiman'ın da bulunduğu Müslüman liderler ve yasaklı Müslüman grupla bağlantılı en az 40 Müslüman lider ve aktivist 22 Eylül 2024'te hapiste iki yılını doldurdu.

42 Müslüman erkek, 22 Eylül 2022'de Hindistan Halk Cephesi'ne (PFI) yönelik ülke çapındaki ilk baskısında Hindistan'ın kötü şöhretli Ulusal Soruşturma Ajansı (NIA) tarafından acımasız UAPA kapsamında tutuklandı.

Altı gün sonra, 28 Eylül 2023'te Birlik hükümeti PFI ve aralarında Hindistan Kampüs Cephesi, Rehab Hindistan Vakfı, Tüm Hindistan İmamlar Konseyi, Ulusal İnsan Hakları Örgütleri Konfederasyonu, Ulusal Kadın Cephesi, Genç Cephe, Empower India Vakfı ve Rehab Vakfı, Kerala'nın da bulunduğu ortaklarını yasakladı. Örgütler beş yıl süreyle “yasadışı dernek” olarak ilan edildi.

Sadece birkaç yerel lider kefaletle serbest kalmayı başarırken, aralarında yaşlıların da bulunduğu tutuklanan liderlerin geri kalanı, hiçbir davada hüküm giymemiş olmalarına rağmen iki yıl hapis yattı.

NIA, artık yasaklı olan Müslüman gruba ve aralarında ulusal yürütme komitesinin (NEC) 12 üyesinin de bulunduğu 19 Müslüman aktiviste karşı hazırladığı suç duyurularında, Hindistan'daki mevcut laik ve demokratik yönetimi devirmek ve Şeriat/İslam hukuku ile İslami bir Halifelik kurmak nihai hedefiyle ülkeyi toplumsal hatlar üzerinden bölmeye yönelik bir suç planının var olduğunu iddia etti.

Çeşitli hak grupları ve Müslüman örgütler Birlik hükümetinin Hindistan Halk Cephesi'ni yasaklamasını “anayasaya aykırı” olarak nitelendirdi ve liderlerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Hapse atılanlar arasında bulunan 72 yaşındaki Abubac-ker, nadir görülen bir kanser türü olan gastroözofageal kavşak adenokarsinomu ve Parkinson hastalığı da dahil olmak üzere ciddi tıbbi rahatsızlıklardan muzdarip olmasına rağmen iki yıl cezaevinde tutuldu.

Kaynak: maktoobmedia