Hindistan'da ‘Müslümanlara yönelik katliam’ çağrılarına' her gün yenisi ekleniyor

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde iktidardaki BJP partisinin düzenlediği gösteride ‘Müslümanlara yönelik katliam’ çağrıları yapıldı.

Hindistan'da ‘Müslümanlara yönelik katliam’ çağrılarına' her gün yenisi ekleniyor

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde iktidardaki BJP partisinin gösterisinde Müslümanlara yönelik katliam çağrıları yapıldı.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda, İslam düşmanı Hindu milliyetçisi BJP partisinin yönetiminde bulunan ve Müslümanlara yönelik baskılar ve saldırılarla bilinen Uttar Pradeş eyaletinde düzenlenen gösteride, ‘Müslümanlara yönelik katliam çağrıları’ yapıldığı görülüyor.

Görüntülerde, İslam düşmanı Hindu milliyetçisi BJP'nin yerel parlamentodaki üyelerinden birinin gösteriye öncülük ettiği ve ‘Müslümanlara yönelik katliam çağrısı’ yapmayı teşvik ettiği gözlemlendi.

Gösteriye katılan Hindular da "Müslümanlar öldürüldüğünde Tanrı Ram'a selam olsun" sloganları atıyor.

Hindistan'da İslam düşmanı Modi yönetiminin başını çektiği ve sözde  din adamı ve kanaat önderleri tarafından da destek gören ‘İslam ve Müslüman düşmanlığı’ politikası ülkede Müslümanlara yönelik baskılarda ciddi bir artış yaşanmasına sebep oluyor.

İslam düşmanı Hindu mahkeme başörtüsü yasağını onaylamıştı

Geçtiğimiz hafta, Karnataka Yüksek Mahkemesi, eyaletteki okullarda uygulanan başörtüsü yasağına ilişkin kararını açıklamış, İslam düşmanı Hindu mahkeme haddini aşarak, kararında, başörtüsü takmanın İslam için bir "esas" olmadığını iddia ederek başörtüsü yasağına onay vermişti.

Karnataka eyaletinde mahkemenin başörtüsü yasağını onaylamasının ardından, bölge genelindeki okullarda Müslüman öğrenciler başörtülü olarak okullara alınmamaya başladı.

200 milyon Müslümanın yaşadığı ülkede, Devlet destekli baskı ve ırkçı politikalar endişeye sebep oluyor.