Hindistan’da Müslüman parti liderine suikast girişimi

Hindistanlı Müslüman milletvekili ve parti başkanı Asaduddin Owaisi silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası açıklama yapan Owaisi, "Allah takdir etmediği sürece sizin saldırılarınızla asla ölmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Hindistan’da Müslüman parti liderine suikast girişimi

Hindistan’da siyasi faaliyet yürüten All India Majlis-e-Ittehadul Muslimeen (Tüm Hindistan Müslümanları Birliği Meclisi) Partisi Genel Başkanı Asaduddin Owais silahlı saldırıya uğradı.

Seçim çalışmaları sırasında silahlı saldırganların hedefi olan Owaisi’nin aracı kurşunlanırken, araçta bulunan Owaisi ve çalışma arkadaşları saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Bu suikast girişimi de, Hindistan’da iktidar partisinin kışkırtmalarıyla ciddi bir tehdit haline gelen ve önü alınamayan İslam düşmanlığını bir kez daha açığa çıkardı.

Saldırganların, iktidar partisi Bharatiya Janata Party (Hindistan Milliyetçi Partisi) üyesi oldukları iddia edildi.

Suikast girişimi hakkında açıklama yapan Asaduddin Owaisi, “Bir süre önce arabam Chhijarsi gişelerinde kurşunlandı. 3-4 kişi vardı, silahları orada bıraktılar ve kaçtılar. Arabam kullanılamaz hale geldi, ama başka bir arabaya bindim ve ayrıldım. Hepimiz güvendeyiz. Elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

“Seçim Komisyonunun bu silahlı saldırı olayıyla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatmasını talep eden Owaisi, “Bağımsız bir soruşturma yürütmek Uttar Pradeş eyaleti hükümetinin ve Modi hükümetinin sorumluluğundadır. Canımıza, kastetmeye çalışanlara şunu söylemek istiyorum, Allah (C.C.) benim ölüm zamanımı belirlemiştir, Allah takdir etmediği sürece sizin saldırılarınızla asla ölmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

IRKÇI YÖNETİM DÖNEMİNDE MÜSLÜMANLARA SALDIRILAR ARTTI

Hindistan’ın ırkçı başbakanı Narenda Modi’nin iktidara gelmesinden bu yana artan ırkçı ve İslamofobik tutum, ülkedeki Müslümanlara yönelik saldırıları daha da arttı.

Devlet eliyle oluşturulan bu toplumsal düşmanlık sebebiyle, Hindistan’ın birçok eyaletinde Müslüman topluluklar Hinduların vahşi saldırılarına maruz kalıyor. Yasal anlamda da birçok yaptırıma maruz bırakılan Müslümanlar, yapılan saldırılara karşı hukuki yolları da kullanamıyor.