Hindistan’da İslam karşıtlığı şiddetli bir hal aldı

Bir grup uzman, son yıllarda Hindistan’da Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve saldırılara karşı Uluslararası toplumdan Müslümanları korumak için acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

Hindistan’da İslam karşıtlığı şiddetli bir hal aldı

Al Umme sitesinin haberine göre, analistler ve siyasi uzmanlar, Narendra Modi rejimi altında Hindistan’da Müslümanlara yönelik zulmün tehlikeli bir şekilde tırmanmasına karşı uyarıda bulundu.

Modi’nin göreve başlamasından bu yana Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. Hindutva aktivistleri de sürekli olarak Hint Müslüman toplumunu hedef alıyor.
Analistler artan şiddetin örnekleri arasında 2020’deki Delhi isyanları ve yakın zamanda Madhya Pradesh eyaletinde bulunan Kharguni’deki Müslüman evlerinin yıkılmasının yer aldığını kaydetti.

Bharatiya Janata Partisi liderliğindeki hükümet Hindu üstünlüğünü destekliyor. Bu da hayatın her alanında Müslümanlara karşı ayrımcılığa yol açıyor.

Hindistan’daki Müslümanlar, Bharatiya Janata Partisi tarafından yönetilen eyaletlerde tehdit, taciz ve şiddetle karşı karşıya kalıyor.

Hindistan’da İslam karşıtlığı şiddetli bir hal aldı ve Hinduva liderleri açıkça toplu katliam ve Müslümanlara karşı şiddet çağrısında bulunuyor.

Müslümanlara yönelik artan saldırılar, küresel barış ve güvenliğe büyük tehdit oluşturan Hindutva ideolojisinin artan etkisinin açık bir işaretidir.

Bu nedenle uzmanlar Hindistan’da Müslümanlara yönelik soykırımın yaklaştığı konusunda uyarılarda bulunarak Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere uluslararası toplumu Hindistan’da Müslümanlara yönelik nefret suçlarını durdurmak için derhal harekete geçmeye çağırdı.