Hindistan ulusal çapta vatandaşlarına 'yazılı inek testi' yapacak

Hindistan'da ulusal çapta düzenlenecek olan bir yazılı test ile ineklerin öldürülmesinde deprem ile arasındaki ilişki olup olmadığına bakılacak. Araştırmada farklı türde ineklerle ilgili sorular olacak.

Hindistan ulusal çapta vatandaşlarına 'yazılı inek testi' yapacak

25 Şubat'ta yapılacak olan testler ülkedeki Hindu çoğunluğun kutsal olarak kabul ettiği inekleri korumak adına Başbakan Narenda Modi hükümetinin bir girişimi.

Bir saat sürecek olan test yetişkinler gibi çocuklara ve Hindistan'da yaşayan yabancılara da açık olacak. Testte 100 adet çok seçenekli soru yer alacak ve test toplam 12 yerel ve ulusal dilin yanı sıra İngilizce'de yapılacak.

Testin amacının topluma ineklerin korunması ve zarar görmemesi konusunda hassasiyet kazandırmak ve duyarlılığı yükseltmek.

Modi hükümeti tarafından oluşturulmuş olan Ulusal İnek Komisyonu (RKA) ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada teste katılan herkese sertifika verileceği duyuruldu. Ayrıca testte en başarılı olanlara da ödüller ve farklı sertifikalar verilecek.

Deprem ile arasındaki ilişkiye de bakılacak

RKA Direktörü Vallabhbhai Kathiria "İnekler aslında baştan aşağı bilim ve ekonomi konusu. İnsanlar onların gerçek ekonomik ve bilimsel değerini kavramış değil." diyor.

Testlerde elde edilecek veriler ışığında hayvan kesme oranı ile bölgede yaşanan depremlerin bir ilişkisi olup olmadığının da inceleneceği belirtildi.

Modi hükümet kutsal olarak görülen ineklerin korunması için milyonlarca dolar bütçe ayırmış olması ülkede tartışmalara yol açmıştı.

Euronews