Heniyye ve Meşal Ürdün hastanelerinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) heyeti, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı son savaşta yaralanan ve Ürdün hastanelerinde tedavi gören Filistinlileri ziyaret etti.

Heniyye ve Meşal Ürdün hastanelerinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, hareketin Filistin dışındaki lideri Halid Meşal, Siyasi Birim üyeleri İzzet er-Reşak ve Muhammed Nezzal’ın Ürdün hastanelerinde tedavi gören Filistinli çocukları ziyaret ettiğini bildirdi.

Bildiride, yaralıların Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan sonra Ürdün Krallığı’nın girişimiyle tedavi için Ürdün hastanelerine getirildikleri ifade edildi.

Bildiride ayrıca Hamas liderlerinin ziyaretinin yaralı çocuklar ve aileleri üzerinde olumlu etki bıraktığı kaydedildi.

Heniyye, Meşal ve er-Reşak başta olmak üzere Hamas liderlerinden oluşan bir heyet geçtiğimiz Cuma günü Ürdün’e gitti. Hamas liderleri, Perşembe günü Amman’da vefat eden Hamas’ın eski sözcülerinden İbrahim Guşe’nin cenaze törenine katıldı.

Guşe, Hamas liderlerinin de katıldı kalabalık bir cenaze töreniyle Cuma günü toprağa verildi.

85 yaşında vefat eden ve Filistin direnişinin önemli liderlerinden olan Mühendis İbrahim Guşe, 1936 yılında Kudüs'te dünyaya geldi.

Hamas'ın Siyasi Birimi üyeleri arasında yer alan Guşe, 1995-2004 yılları arasında hareketin Şura Meclisi başkanlığını yaptı.

Doksanlı yıllarda uzun süre hareketin resmi sözcülüğünü yaptığı için Hamas'ın açıklamalarını kamuoyuna duyuran kişi olarak tanındı ve bu görevini hareketin Amman'daki resmi temsilciliğinin Ürdün hükümeti tarafından kapatılmasına kadar sürdürdü.