HDP'li Baydemir, Kılıçdaroğlu için oy çağrısında bulundu

Kürtleri CHP'nin peşinden sürüklemeye çalışan HDP, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

HDP'li Baydemir, Kılıçdaroğlu için oy çağrısında bulundu

Pensilvanya ve Kandil'in de desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için halka ''sandık'' çağrısı yapan HDP'li isimlere bir yenisi eklendi.  Osman Baydemir, yurt dışındaki seçmene çağrıda bulunarak, sandık başına giderek oy kullanmalarını istedi.

Osman Baydemir, “Maalesef şu anda parlamento, çoğunluğu mutlak bir faşizmi kurumsallaştırmak isteyen şer odağının elinde yani Cumhur İttifakı'nın elinde. Ama henüz bitmedi. Halen mühür sizin elinizde, henüz esas yetki sizin elinizde. Zira 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimi bir kez daha yapılacak. Sandık başına giderek bir kez daha hesap sorabilirsiniz. Sandık başına giderek mutlak faşizmin kurumsallaşması önünde engel olabilirsiniz. Şu an yasama Cumhur İttifakı'nın eline geçmiş durumda. Ama yürütme organı olan cumhurbaşkanlığını eğer rakibi kazanmış olursa bir dengeleme sistemi adeta bir kuvvetler ayrılığı sistemi kurulmuş olacak bir müddetliğine. 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanma hakkına bir kez daha sahip olacak. Sizden son istirhamın, sizlere son çağrım, mutlak faşizm kurumsallaşmasın diye, yasama ve yürütme erki iki farklı siyasi anlayışta olursa en azından biz ötekiler nefes alma imkanına sahip olacağız. Bu vesile ile son kez sandık başına davet ediyorum. Sizden istirhamım eşiniz, dostunuz, akrabalarınız; yani nazımızın geçtiği her kim ki sandık başına gitmemişse ve her kim ki reyi varsa mutlak bir suretle ikna edelim ve sandık başına götürelim. Unutmayalım bu seçim bir kader seçimidir. Bu seçim, faşizmin mutlaklaştırılmaması, faşizmin yara alması ve hesap sorulması seçimidir.” dedi.