HAMAS'tan işkence şehidi esir Vefa Cerrar hakkında taziye mesajı

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Filistin halkına, tüm Arap ve İslam dünyasının özgür insanlarına, 50 yaşındaki yaralı eski esir Vefa Cerrar’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Cerrar'ın esaret sırasında maruz kaldığı vahşi işkenceler yüzünden aldığı yaralar ve gözaltı sırasında maruz kaldığı kasıtlı tıbbi ihmal sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

HAMAS'tan işkence şehidi esir Vefa Cerrar hakkında taziye mesajı

HAMAS, bugün yaptığı açıklamada, şehit Cerrar’ın yaşamı boyunca davet ve sosyal etkinlik açısından dolu dolu bir hayat yaşadığını belirtti. Vefa Cerrar'ın, tutuklu lider eşi Abdülcebbar Cerrar ile birlikte mücadele ve fedakârlık dolu bir yaşam sürdüğü ve bugün, tutuklanmasından itibaren uygulanan yavaş öldürme politikası sonucunda şehit olduğu ifade edildi.

Hamas açıklamasında, Cenin ve genel olarak işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin halkına ve şehit mücahidin ailesi başsağlığı dilerken, tüm Filistin halkına ve işgal zindanlarındaki kahraman esirleri yakın zamanda özgürlüklerine ve bu yeni Nazi zindanlarından kurtarmak için kararlılıkla mücadele sözü verdi. 

Filistinli esirler, Siyonist hükümetin bakanlarının siyasi kararları ve açık teşviki ile her türlü insanlık dışı muamele ve sistematik öldürmelere maruz kalıyor.

Hamas, Batı Şeria’daki Filistin halkını, kahraman esirlere destek için etkinlikleri ve çabaları yoğunlaştırmaya, işgalci faşistlerin tekebbürü ve suçları karşısında durmaya çağırdı. Gençleri, bu suçlu düşmana karşı her türlü direnişi artırmaya ve çatışmaya davet etti.

Yaralı ve eski esir Vefa Cerrar, geçtiğimiz Mayıs ayında evinden tutuklanması sırasında aldığı ciddi yaralar sonucu bacakları kesilmişti ve aldığı yaraların tesiriyle bugün sabah hayatını kaybetti.

Cerrar ailesi yaptığı açıklamada, “Ummu Huzeyfe lakaplı sevgili, sabırlı ve metin annemiz, yaralı eski esir ve şehit Vefa Naif Zehdi Cerrar (50 yaşında) şehit öncüler kervanına katıldı,” dedi. Aile, annelerinin hayatını kaybetmesini bir kayıp olarak değil, bir onur nişanı olarak gördüklerini belirtti.