HAMAS’ın çağrısına milyonlar meydanlara inerek karşılık verdi

HAMAS’ın, işgalci rejimin Gazze’ye yönelik barbarca saldırılar sonrası yaptığı ‘meydanlara inin’ çağrısına milyonlarca insan karşılık verdi. Çeşitli etkinliklerle dünya genelinde bir araya gelen milyonlar, katliamları lanetlerken, işgalci terör rejimine ‘dur’ denilmesi için çağrısında bulundu.

HAMAS’ın çağrısına milyonlar meydanlara inerek karşılık verdi

ALMANYA

Almanya'nın Bremen kentinde de bir araya gelen soykırım karşıtı yüzlerce kişi terör rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto edildi. Bremen ana tren istasyonu önünde toplanan göstericiler, ellerinde işgalci terör rejimini kınayan pankartlarla şehir merkezine kadar yürüdü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de de, araç konvoyu ile Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Filistin bayrakları ile “Gazze’deki soykırımı durdurun” ve “Filistin’e özgürlük” yazılarını araçlarına yapıştıran göstericiler, daha sonra konvoy oluşturarak kentin merkezi noktalarından geçti.

HOLLANDA

Hollanda'nın Leiden şehrinde toplanan grup, Filistin'e destek ve Gazzelilerin zorla yerlerinden edilmesine tepki göstermek için 21 kilometrelik güzergahı kullanarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yürüdü. Göstericiler, "Nakba Yürüyüşü" adını verdikleri etkinlik boyunca sık sık İngilizce ve Arapça "Özgür Filistin", "Nehirden Denize Özgür Filistin" ve "Şimdi Ateşkes" sloganları attı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Oxfam Novib, Uluslararası Af Örgütü Hollanda Şubesi, PAX ve The Rights Forum gibi insan hakları örgütlerinin organizasyonuyla toplanan yüzlerce kişi de, Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

İSVİÇRE

İsviçre’nin Basel kentinde bulunan İslami STK’ların öncülüğünde düzenlenen “Filistin ve Gazze’ye Özgürlük Yürüyüşü”, değişik ülkelerden duyarlı insanların katılımıyla gerçekleştirildi.

Basel kentinde bulunan World Messe Platz (Dünya Mücevher Sarayı) önünde yerel saatle 15.00’da toplanan kalabalık, sloganlar atarak üç kilometrelik güzergâhla, kentin istasyon meydanı önündeki parka kadar yürüdü.

Yürüyüş güzergâhında bulunan ve 1917 yılında Theodor Herzl’in israil’in kuruluşunu ilan ettiği Basel kentindeki Stadt Casino binası civarından geçilirken, ıslık ve alkışlarla siyonist rejimin kuruluşu protesto edildi.

Yürüyüş sırasında sık sık “Gazze’ye ateşkes, hemen şimdi”, "Basel Basel göreceksin Filistin özgür olacak” ve “Özgür Filistin, özgür Gazze”  sloganları atıldı.

FRANSA

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen çok sayıda gösterici, ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla Filistin'e destek mesajı vererek katil israil’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA YÜZBİNLER MEYDANALARA AKIN ETTİ

İSTANBUL

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde İstunbul’un çeşitli bölgelerinde bir araya gelen on binlerce kişi, Gazze'ye destek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe; HÜDA PAR, Özgür Kudüs Platformu, Kur'an Nesli Platformu, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), Umut Kervanı Vakfı, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), Selahaddin Eyyubi Enstitüsü (SALAH), Bağlantısız Hayat Derneği ve Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Yetiştirme Derneği destek verdi.

ANKARA

Ankara halkı, Filistin İnisiyatifi tarafından "Küresel İntifada Türkiye" sloganıyla Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Taha Akgül Spor Salonu'nda Gazze için buluştu.

Ankara'da bir araya gelen on binlerce kişi, Filistin ve Gazze'ye destek sloganları atarken işgal rejimini telin etti.

Etkinlikte işgal rejimine destek veren firmaların süresiz bir şekilde boykot edilmesi yönünde birçok konuşmalar yapıldı, tanıtım videoları izletildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Ahmede Hani Caddesi üzerinde toplanan binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları atarak yürüyüş yaptı. Filistin bayrakları ve ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçen kadınlar, elleri ve kıyafetleri kanlı çocuklarıyla basın açıklamasının yapılacağı Yenihal Köprülü Kavşağına doğru ilerledi.

Yenihal Köprülü Kavşağında devam eden programda TESSEP adına Zehra Çetiz ve İTTİHADUL ULEMA medreseleri adına Sidret Kaya selamlama konuşmaları yaptı.

Havva Solmuş'un Filistin'e ithafen hazırlanan şiiri seslendirmesinin ardından HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları adına Sümeyra Doğan basın açıklamasını okudu.

BATMAN

Gazze halkına destek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan esnaf odaları ve dernek başkanları ile yüzlerce esnaf, 2 ayı aşkın bir süredir Gazze'ye yoğun saldırılarda bulunan ve 20 binden fazla Müslümanı katleden siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.

ŞANLIURFA

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Gazze'ye destek’ yürüyüşüne binlerci kişi katıldı. Yürüyüşte Gazze'ye destek sloganları atılırken siyonizme lanet edildi. Programa, HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ve binlerce Kudüs sevdalısı vatandaş katıldı.

KAYSERİ

Tepkilerden biri de bu hafta Kayseri'den geldi.

Kayseri Filistinle Dayanışma Plarformu'na bağlı STK ve derneklerin üye ve gönüllüleri bir araya gelerek işgalcileri lanetledi, Gazzeli Müslüman kardeşlerine dua etti.

Cumhuriyet Meydanında kurulan Gazze'ye Destek Çadırının önünde toplanan grup, soğuk havaya ve yağışa rağmen sık sık tekbirler getirdi, sloganlar attı.

Grup, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Gurur verdin ümmete, selam Ebu Ubeyde" şeklinde sloganları dile getirdi.

BİNGÖL

Bingöl’de de HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek ve çocuk katliamları kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

MALATYA

Hastane bombalayan, çocuk, kadın, yaşlı, doktor ve gazeteci ayırmadan büyük bir katliam yapan siyonist işgal rejimine Malatya'da görev yapan hekimler, tıp öğrenciler ve vatandaşlar " Sessiz Yürüyüş" ile tepki gösterdi.

Yürüyüşe Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve bazı STK'lar da destek verdi.

KOCAELİ

Filistin’e Destek Platformu tarafından “Susma Haykır, Özgür Filistin için Direnişe Katıl” sloganıyla düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması programında, Fevziye Camisi’nden Anıtpark’a kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan; siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri de katılım göstererek destek verdi.

ADANA

İki ayı aşkın süredir Gazze'de bombardıman neticesinde hedef gözetmeden katliam ve soykırım yapan siyonist işgal rejimine bir tepki de Adana'nın Ceyhan ilçesinden geldi.

Ceyhan Maarif Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşe STK, siyasi parti temsilcileri ve  vatandaşlar yoğun bir katılım sağlayarak, siyonist işgale tepkilerini haykırdı.

İlçe Kaymakamlık binası civarında yapılan ve yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, sık sık; 'HAMAS'a Selam Direnişe devam', 'Katil israil', 'Kahrolsun Amerika', 'Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık', 'Canımızla kanımızla seninleyiz Ey Aksa' sloganları atıldı. 

BİTLİS

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Bitlisli Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" programı kapsamında kent merkezinde bulunan Hapolat Taziyeevi önünde toplanan yüzlerce çocuk ve kadın, tekbirlerle yürüyüş yaptı.

"Kahrolsun İsrail", "Bitlis'ten HAMAS'a selam, direnişe devam", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Katil israil, Filistin'den defol" yazılı pankartları taşıyan kalabalık, şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Merkez Ulu Camii Meydanı'nda toplanan çocuk ve anneler, basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan 10 yaşındaki Hatice Aksa İşbara, Gazze'de katledilen çocuklar için dua etti.