HAMAS ve İslami Cihad, Yemen’e yönelik ABD saldırısını kınadı

İslami direniş hareketi HAMAS ve Filistin İslami Cihad Hareketi, kardeş Yemen'in Hudeyde vilayetinde yer alan Ras İsa Petrol Limanı’nı hedef alan ABD’nin suç niteliğindeki hava saldırısını en sert ifadelerle kınadılar.

HAMAS ve İslami Cihad, Yemen’e yönelik ABD saldırısını kınadı

HAMAS yaptığı açıklamada, bu vahşi saldırının Yemen’in egemenliğine açık bir ihlal ve tam teşekküllü bir savaş suçu olduğunu belirterek, bölgedeki özgür halkları hedef alan Amerikan saldırganlık politikalarının devam ettiğini vurguladı.

Açıklamada, Yemen halkına yönelik bu Amerikan saldırısının, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşının ve Amerika-israil ortak saldırganlığının bir uzantısı olduğu ifade edildi.

HAMAS, ayrıca Dünya Gıda Programı’nın Yemen'de saldırıların hedef aldığı bölgelere gıda sevkiyatını askıya almasını da şiddetle kınadı ve bunun, saldırı ve kuşatma altında olan Yemen halkının acılarını artırdığını dile getirdi.

Yemen halkına yönelik bu saldırı karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını da kınayan HAMAS, Yemen halkının ilkelerine olan bağlılığı ve Filistin davasına verdiği destek nedeniyle bu bedeli ödediğini belirtti.

HAMAS, kardeş Yemen halkıyla tam dayanışma içinde olduğunu ifade ederek, Filistin davasına verdikleri cesur ve kararlı destekten ötürü Yemen halkına ve özellikle Gazze'deki Filistin halkı ve direnişine desteklerini sürdüren "Ensarullah" hareketine yüksek takdirlerini sundu.

Ayrıca, Yemen halkının ve silahlı güçlerinin Amerikan saldırganlığına karşı gösterdiği direnişi takdir ettiğini belirten HAMAS, uluslararası toplumu ve insan hakları kuruluşlarını bu pervasız saldırıyı kınamaya ve Yemen halkının topraklarını ve egemenliğini savunma hakkını desteklemeye çağırdı.

Perşembe akşamı Amerika tarafından Yemen’in batısında bulunan Hudeyde vilayetindeki Ras İsa Petrol Limanı’na düzenlenen bir dizi hava saldırısında 38 Yemenli şehit oldu, yüzlercesi yaralandı. Şehitler arasında liman çalışanları ve sağlık görevlileri de bulunuyor.

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgalci ABD’nin Yemen’in Hudeyde kentindeki Ras İsa Limanı’na düzenlediği hava saldırılarını sert bir dille kınadı.

Yapılan açıklamada, saldırıların "eşi benzeri görülmemiş bir askeri tırmanış" olduğu belirtilerek, bu eylemlerin açık bir savaş suçu teşkil ettiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP), ABD saldırılarının hedef aldığı bölgelerde gıda yardımlarını askıya almasına da tepki gösterildi. Bu kararın, Yemen halkına yönelik saldırılara katkı anlamına geldiği ifade edildi.

İslami Cihad, Arap ve uluslararası çevrelerin ABD’nin Yemen’e yönelik saldırıları karşısındaki sessizliğini de eleştirerek, "Gazze’deki işgal suçlarına karşı ilkeli duruş sergileyen Yemen halkı cezalandırılıyor. Buna karşın birçok Arap ve Müslüman ülke savaş suçlularını ağırlamaya ve siyonist rejimle ilişkilerini sürdürmeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.