Hamas ve İslami Cihad: Gazze'de gerginliğin tırmanmasından İşgalci İsrail sorumludur

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sonuçlarından Tel Aviv yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Hamas ve İslami Cihad: Gazze'de gerginliğin tırmanmasından İşgalci İsrail sorumludur

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu gerginliğin sonuçlarından işgal yönetimini sorumlu tutuyoruz." denildi.

Gazze sınırı yakınındaki göstericilerin yaptığının ablukanın kırılması ve onurlu bir yaşam için bir halk direniş eylemi olduğu ifade edilen açıklamada, Siyonist İsrail'in Gazze'nin doğusundaki barışçıl göstericileri kasıtlı olarak hedef almasının ve bazı göstericileri gerçek mermiyle yaralamasının, suç listesini kabarttığı aktarıldı.

İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada da İşgalci İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterildi.

"Filistin halkına yönelik saldırılarının sorumluluğu işgalcilere aittir. Bu artan terör, karşısında devam eden direnişi bulacaktır." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilerin de Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Tüm bunların İşgalci İsrail'le normalleşme adımlarının atıldığı bir dönemde gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, Siyonist İsrail'in bu normalleşme ortamından yararlanıp Filistin halkına baskıyı artırdığı, bu kapsamda en son Gazze Şeridi'ndeki avlanma mesafesinin sıfıra çekilmesi yönünde karar aldığı ifade edildi.

AA