HAMAS ve İslami Cihad: Direniş eylemlerine karşı çıkmak Filistin halkına ihanettir!

Filistin İslami Cihat hareketi, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Kudüs operasyonuna karşı yaptığı açıklamayı "İsrail terörü tarafından her gün katledilen Filistin halkına ihanet" olarak nitelendirdi. HAMAS tartından yapılan açıklamada da, işgalcilerin cinayetlerine ve Cenin katliamına doğal ve meşru bir misilleme olduğu belirtildi.

HAMAS ve İslami Cihad: Direniş eylemlerine karşı çıkmak Filistin halkına ihanettir!

İslami Cihad Hareketi medya ofisi başkanı Davud Şihab, Russia Today Network'a açıklamalarda bulundu. 

Şihab,  Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlıklarının Kudüs operasyonuyla ilgili olarak yaptığı kınama açıklamaları hakkında "Arap, İslami ve ahlaki konum ve İsrail terörü tarafından her gün öldürülen Filistin halkına ihanettir." dedi.

İslami Cihad hareketinin sözcüsü Tarık Selmi ise, "Avrupa Birliği ve ABD büyükelçileri tarafından kahramanca Kudüs operasyonuna ilişkin olarak açıklanan acil pozisyonlar, Batı'nın çifte standartlarını bir kez daha ortaya koyuyor ve Filistin'in bir yönünü ortaya koyuyor. Bu ülkelerin izlediği çifte standart politikası, işgal ordusunun uyguladığı terör sonucunda Filistin halkının yaşadığı acı ve ıstırabın boyutunu görmezden geliyor." dedi.

Hamas: Kudüs eylemi meşru bir misilleme 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahir Salah, Kudüs'ün Beyt Hanina beldesinde gerçekleştirilen eylemin, işgalcilerin cinayetlerine ve Cenin katliamına doğal ve meşru bir misilleme olduğunu söyledi.

Salah, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eylemin her cinayete karşı bir tepkinin olacağını ve siyonist terörün meşru kabul edilen direnişle karşılaşacağını gösterdiğini ifade etti.

 Kudüs'te gerçekleştirilen eylemin ve sonrasındaki feda eylemlerinin Filistin halkının işgalcilerin cinayetlerine misillemede bulunma iradesini yansıttığını belirten Salah, siyonistlerin terörünün karşılıksız kalmayacağını ve işgalcilerin cinayetlerinin bedelini askerlerin ve yerleşimcilerin kanlarıyla ödeyeceklerini bildirdi.

İşgalcilerin sözde hükümetinin terörü artırma tehdidine Filistin halkının cevabının hem sözlü hem de fiili olduğuna işaret eden Salah, işgal rejiminin çok ağır bir bedel ödediğini ve işgalcilerin caydırıcılık iddiasının darbe yediğini kaydetti.

Salah, "Önümüzdeki günler Filistin topraklarında işgalci düşmanı rahatsız edecek ve korkutacak gelişmelere gebe" diyerek, işgalcilerin sözde tehditlerinin Filistinli direnişçilerin azmini kıramayacağını dile getirdi.