HAMAS: Siyonist işgalciler Gazze'den çekilmeden anlaşma olmayacak

HAMAS ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi’nden çekilmeden bir anlaşma olmayacağını duyurdu.

HAMAS: Siyonist işgalciler Gazze'den çekilmeden anlaşma olmayacak

HAMAS ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'den ateşkesle ilgili ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları durmadan, bölgeden tamamen çekilmeden ve ciddi bir esir değişimi anlaşması gerçekleştirilmeden anlaşma olmayacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Terör rejiminin saldırıları sona erdiğinde Gazze ile ilgili karar verme hakkının Filistin halkına ait olduğu" belirtildi. "Ulusal bütünlüğün dışındaki her türlü gücün işgal muamelesi göreceği ve Filistin topraklarında yeri olmayacağı" vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saldırıların durdurulması, Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme, ablukanın kırılması, bölgenin yeniden inşası ve ciddi bir esir değişim anlaşmasına varmak gibi Filistinlilerin talepleri yerine getirilene kadar siyonist işgalle hiçbir anlaşma veya mutabakat yapılmayacağını teyit ediyoruz."