Hamas liderlerinden Dr. Yusuf Ali Ferhat törenle toprağa verildi

Hamas liderlerinden ve İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kuruluşunda yer alan büyük hadis alimi Dr. Yusuf Ali Ferhat, Gazze’de düzenlenen kalabalık cenaze töreniyle toprağa verildi.

Hamas liderlerinden Dr. Yusuf Ali Ferhat törenle toprağa verildi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. Yusuf Ali Ferhat “Ebu’l-Hasen”, Gazze’de düzenlenen kalabalık cenaze töreniyle toprağa verildi.

Gazze Şeridi’ndeki en-Nuseyrat Kampı’nda bu sabah erken saatlerde Hakk’ın rahmetine kavuşan Ferhat, vefat etmeden birkaç saat önce sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında Berat Kandili’nin ibadetle değerlendirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Hadis âlimi olan ve 20 yıl el-Kassam Camii’nde imamlık yapan Ferhat’ın ilim ve direniş dolu bir hayatın ardından vefatı Gazzelileri ve özellikle de en-Nuseyrat Kampı sakinlerini hüzne boğdu.

Ferhat’ın naaşını İzzeddin el-Kassam Tugayları mücahitleri taşırken cenaze törenine âlimler, direniş liderleri ve Ferhat’ın öğrencileri başta olmak üzere binlerce kişi katıldı.

Hamas Hareketi, bu sabah yayınladığı bildiride, liderlerinden Yusuf Ferhat’ın cihat, ilim ve fedakârlık dolu bir hayatın ardından vefat ettiğini duyurdu.

Bildiride, Ferhat’ın ilim ve direnişi bir arada bulunduran mümtaz bir şahsiyet olduğu, işgale karşı direniş gösterdiği için işgalciler tarafından gözaltına alındığı, yıllarca zindanda tutulduğu ve işkenceye marul kaldığı belirtildi.

Ferhat’ın Filistin toplumuna hizmet için çeşitli görevlerde bulunduğu, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın kuruluşunda yer aldığı ve Hamas’ın sözcülüğünü yaptığı ifade edildi.

Palinfo