Hamas: İşgalci İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırıları halkımıza karşı imha savaşı yürüttüğünün kanıtıdır

Hamas, İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hastaneleri hedef almasının "imha savaşının kanıtı" olduğunu belirtti.

Hamas: İşgalci İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırıları halkımıza karşı imha savaşı yürüttüğünün kanıtıdır

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İşgalci İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Emel Hastanesi ve Nasır Hastanesine yönelik baskınlarına tepki gösterildi.

"İşgalci İsrail, Emel Hastanesi ve Nasır Hastanesine düzenlediği baskınlarla Gazze'deki sağlık sistemi ve hastanelere yönelik faşist saldırılar düzenliyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesinde işlediği suçları devam ettirdiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu durum, İşgalci İsrail'in başta hastaneler olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki tüm yaşam olanaklarını yok ederek onları topraklarından sürmeye çalıştığını ve halkımıza karşı imha savaşı yürüttüğünü kanıtlıyor." denildi.

İşgalci İsrail'in tüm uluslararası anlaşmaları ve uluslararası hukuku ihlal ettiği kaydedilirken, "Dünyanın gözü önünde halkımıza karşı işlenen bu suçlar karşısında hiç kimse harekete geçmiyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

İşgalci İsrail'in Şifa Hastanesine saldırıları

İşgalci İsrail ordusu, 15 Kasım 2023'te de Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesine tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, hastaneyi hizmet dışı bırakıp ciddi zarar verdikten sonra iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.

Şifa Hastanesine 18 Mart'ta tekrar saldırılarına başlayan İşgalci İsrail güçlerinin hastanesi ve çevresindeki bazı Filistinlileri yarı çıplak şekilde güneye göç etmeye zorladığı ortaya çıkmıştı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesine düzenlediği baskında şu ana kadar 170'ten fazla Filistinlinin şehid edildi, 800'ün üzerinde kişinin "sorgulandığı" açıklanmıştı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İşgalci İsrail askerlerinin "hastane personeli ve yerinden edilmiş Filistinlileri, hastane binalarını bombalayıp üzerlerine yıkmakla, işkence, sorgulama ve öldürmekle tehdit ettiğini" duyurmuştu.