'Hamas iç politika konusunda daima esnek davrandı'

Hazım Kasım, Hamas’ın milli meselelerde görüş birliği sağlanması için iç politika konularında mümkün olduğunca esnek ve olumlu davrandığını söyledi.

'Hamas iç politika konusunda daima esnek davrandı'

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hazım Kasım, bu sabah (31 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Hamas’ın 2014’te parlamento çoğunluğuna sahip olmasına rağmen tek başına hükümet kurma hakkından vazgeçtiğini, 2017 yılında hükümet idare komitesini lağvettiğini ve kapıların idaresini Ramallah hükümetine teslim ettiğini hatırlattı.

Milli meselelerde görüş birliği sağlanması için iç politika konularında mümkün olduğunca esnek ve olumlu davrandıklarını söyledi.

Bugün de seçimler konusunda yapıcı yaklaşımlarını sürdürdüklerini kaydeden Kasım, Hamas’ın daima milli birliğin yanında olacağını ve birliğin tam ortasında yer alacağını ifade etti.

Milli birliği sağlamanın tek yolunun diyalog olduğuna işaret eden Kasım, birlik ve bütünlüğün Filistin davasına yönelik tehditlere karşı koymanın ve direnişi güçlendirmenin şifresi olduğuna inandıklarını bildirdi.

Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır, Gazze’de Hamas ve diğer Filistinli grupların liderleriyle Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın parlamento seçimleri yapılması çağrısını görüşmüştü.

Görüşmenin sonunda Filistinli gruplar parlamento, başkanlık ve ulusal konsey seçimlerinin yapılmasını onayladıklarını, seçimlerin farklı zamanlarda yapılmasına da itiraz etmediklerini belirtmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi