Hamas: Filistinli esirlerin sağlık durumundan endişe duyuyoruz

Hamas, hapishanelerdeki ve gözaltı merkezlerindeki sağlık koşullarından Siyonist İsrail hükümetini ve liderlerini sorumlu tuttu.

Hamas: Filistinli esirlerin sağlık durumundan endişe duyuyoruz

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist İsrail zindanlarında koronavirüs salgınının yayılmasından dolayı Filistinli esirlerin hayatından derin endişe duyduğunu açıkladı. Ayrıca açıklamada, esirler arasında vaka sayısında ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, İsrail rejiminin Filistinli esirlere yönelik ihmalkâr davrandığı, gerekli tıbbi muayene ve tahlilleri yaptırmayarak Filistinli esirlere karşı suç işlediği vurgulandı.

Aynı zamanda açıklamada Hamas, İşgalci İsrail’in karanlık zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin sağlık durumu hakkında uyarı yaparak onların güvenlik ve sağlığından İşgalci İsrail rejiminin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Filistinli esirlerin özgürleştirilmesi için uluslararası kurumlarla iletişime geçildiğine işaret edilen açıklamada, ilgili insan hakları savunucusu kuruluş, dernek ve vakıflardan acilen harekete geçilmesinin talep edildiği dile getirildi.

Siyonist rejimin hapishanelerinde COVID-19'a yakalanan Filistinli tutukluların sayısının 104'e yükseldiği açıklandı.

Palinfo