HAMAS: Filistin iradesini yok sayan her türlü projeyi reddediyoruz

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Gazze Şeridi'nin geleceğine ilişkin Filistin iradesini devre dışı bırakmayı amaçlayan her türlü plan, proje ya da öneriyi reddettiklerini açıkladı.

HAMAS: Filistin iradesini yok sayan her türlü projeyi reddediyoruz

Konuya dair HAMAS'tan yapılan açıklamada,  şu ifadelere yer verildi: "İslami Direniş Hareketi (HAMAS) olarak, Gazze Şeridi'nin geleceğine ilişkin Filistin iradesini devre dışı bırakmayı amaçlayan her türlü plan, proje ya da öneriyi reddettiğimizi vurguluyoruz.

Hangi ad ya da gerekçe altında olursa olsun yabancı güçlerin Gazze Şeridi'ne girmesine yönelik planları destekleyen her türlü açıklama ve tutumu reddediyoruz.

Bu faşist saldırganlığın yenilgiye uğratılmasından sonra Gazze Şeridi'nin idaresi tamamen Filistinlilere ait bir meseledir ve her kesimden Filistin halkının üzerinde mutabık kalacağı bir konudur. Bu halk, kendi özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkına dayanan sabitelerini zayıflatacak herhangi bir vesayete ya da herhangi bir dış çözüm veya denklemin dayatılmasına izin vermeyecektir.

Tüm Arap ve İslam ülkelerini, Filistin halkımıza karşı yürütülen siyonist soykırım savaşını durdurmak için baskı yapmaya, topraklarındaki varlıklarını koruma mücadelelerinde onlara her türlü destek ve yardımı sağlamaya, faşist yerleşimci-suç çeteleri tarafından tahrip edilen halkımıza, İslami ve Hıristiyan kutsal mekânlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz."