HAMAS: Endonezya Hastanesi'nin vurulması uluslararası müdahale gerektiren bir suçtur

İşgalci siyonistlerin Gazze'deki Endonezya Hastanesini bombalamasına tepki gösteren HAMAS, bombalama ve kuşatmanın uluslararası müdahaleyi gerektiren bir suç olduğunu ifade etti.

HAMAS: Endonezya Hastanesi'nin vurulması uluslararası müdahale gerektiren bir suçtur

İzzeddin el-Kassam Tugayları mücahitlerine ulaşamayan, onların kazmış olduğu tünelleri bulamayan işgalci siyonistler, mücahitlerin hastanelerde saklandığını, tünel giriş ve çıkışlarının hastanenin altında olduğu yalanını uydurmuş, bu bahane ile hastane bombalamış ve Şifa Hastanesine saldırarak orada aramalar yapmıştı.

Şifa Hastanesinde istediğine ulaşamayan işgalci siyonistler, havadan bombardımana yine devam etmiş Gazze'nin kuzeyinde yine katliam yapmıştı.

Yaptığı katliamlara doymayan işgalci siyonistler, gece saatlerinde Gazze'nin kuzeyinde faaliyet gösteren tek hastane olan Endonezya Hastanesini bombalamıştı.

Bu duruma tepki gösteren ve yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin Endonezya Hastanesini bombalaması ve kuşatmasının; Gazze'nin kuzeyinde faaliyet gösteren son sağlık kuruluşunun korunması için uluslararası müdahaleyi gerektiren bir suç olduğunu belirten HAMAS, şunları kaydetti:

"İşgalin sağlık sektörünü yok etme politikasının devamında, bombalamalar, katliamlar ve sivil yapıların tahrip edilmesi ağırlığı altında Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi suçunu hayata geçirme çabası kapsamında; Terörist işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesini sıkı kuşatma altına aldıktan sonra, yoğun bombardımana başlayarak sağlık personeli, hastalar ve buraya sığınan yerinden edilmiş kişiler arasında şu ana kadar 12 şehit ve onlarca yaralı bıraktı.

Tüm insani değerlerden yoksun bu cani düşman, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri kuşatıyor, bombalıyor. Bugün ise silah zoru ve bombalama yoluyla çalışmaları durdurduktan sonra Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki işleyen tek hastaneyi yok etmeye çalışıyor. Bu, geri kalan hastanelerde uluslararası toplumun insanlık değerlerinden ve uluslararası hukuktan yana net bir tutum sergilemesini, işgalin Endonezya Hastanesinde gerçekleştirmeyi planladığı yaklaşan katliamın durdurulmasını ve tüm bariz ihlallerin durdurulmasını gerektiriyor.