Halkın direnişi sayesinde Siyonistlerin planları bozguna uğratıldı

El-Arma dağının çevresindeki köylerde yaşayan insanların gayretleri, Yahudi yerleşimcilerin, Filistin bayrağı direğini kaldırma ve kontrolü ele geçirme çabalarını başarısızlığa uğrattı.

Halkın direnişi sayesinde Siyonistlerin planları bozguna uğratıldı

Yerleşim konuları ile ilgilenen araştırmacı ve uzman Abdüsselam Avad şunları söyledi: el-Arma dağının çevresindeki bölgelerde ve köylerde yaşayan insanların ortak çabaları ve gayretleri, Yahudi yerleşimcilerin, Filistin bayrağı direğini ve dağdaki dayanışma çadırını yıkma girişimlerini, kontrolü ele geçirme çabalarını başarısızlığa uğrattı.

Araştırmacı Avad yapmış olduğu basın açıklamasında, bir grup Yahudi yerleşimcinin 29 Şubat, Cumartesi günü el-Arma dağına baskın düzenlediğini, ancak Beyta, Orta Bölge ve dağın etrafındaki köylerden gelen gençlerin direnişi sayesinde yerleşimcilerin planlarının bozguna uğradığını belirtti.

Avad, ayrıca komşu bölgelerden ve köylerden gelen halkın, dağın tepesindeki gençlerin çağrılarına acilen yanıt verdiğine ve bunun yerleşimcilerin hızla geri çekilmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Avad, Yahudilerin yerleşim planları karşısında, birlikte yürütülen çabaların önemine vurgu yaparak, dünden bu yana yaşanan olayların bu yöndeki en iyi kanıt olduğunu belirtti ve birlik sağlandığı sürece işgale karşı koymanın mümkün olacağını söyledi.

Palinfo