Halid Meşal, İhvan ve Hizullah'tan Şallah için taziye mesajı

İslami Cihad’ın liderlerinden Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatından sonra dünyanın birçok yerinden taziye mesajları gelmeye devam ediyor.

Halid Meşal, İhvan ve Hizullah'tan Şallah için taziye mesajı

Halid Meşal İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah için yayınladığı başsağlığı mesajında, “Hayatını Allah, vatan ve dava yolunda geçirmiş cesur komutan Ramazan Şallah’ın vefatı sebebiyle, halkımızın, ümmetimizin ve bütün İslam âleminin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Hamas eski Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal’ın yayınladığı başsağlığı mesajında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Mücadele yolunda, intifada yıllarında ve düşman İsrail’in Gazze Şeridi’ne karşı başlattığı savaşlarda rahmetli Şallah ile yarım asra yakın birlikte yaşadım. Filistin davasını ve halkımızın haklarını beraber müdafaa ettik. Birbirimize kalkan ve sığınak olduk. Kalbimize ve zihnimize kazılan bu süreçte istişareler ederek ve fikir alışverişinde bulunarak birbirimize yardımcı olup gücümüze güç kattık.

Ramazan Şallah, cihad sancağını ruh kardeşi Fethi Şikaki’den teslim aldı. Şallah, direniş sancağını, kendisinden sonra ruh kardeşi ve dava arkadaşı olan Ziyad el-Nehhale’ye devretti. Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri olarak seçilmesi ve ardından sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu görevini teslim etmesi arasındaki süreçte direniş kuvvetlendi. Kendi döneminde direniş yolunda ortaya koyduğu fedakârlıkla öne çıkmış ve adeta bir sembol halini almıştı.

Şallah, büyük bir komutan, eşsiz bir düşünme kabiliyetine sahip ve kimsenin önceden kestiremediği yahut kavrayamadığı kararlar alabilen güçlü bir isimdi.” dedi.

İhvan-ı Müslimin

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan açıklamada ise Şallah'ın cihad ve direniş meydanlarının önde gelen komutanlarından olduğu ve vatanını İsrail işgalinden kurtarmak için mücadeleyle dolu bir hayat geçirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Şallah'ın, İslami Cihad'a çok hassas bir zamanda liderlik ettiği ve cesaret timsali bir model ortaya koyduğu vurgulandı.

Hizbullah

Hizbullah, büyük mücahid olarak nitelediği Şallah’ın mücadele hayatı boyunca azim ve kararlılığını koruduğunu belirtti.

Filistin halkına ve İslami Cihad Hareketi’ne başsağlığı dileğinde bulunan Hizbullah, ‘Bulunduğumuz ortak cihad cephelerinde ve zor zamanlardaki bütün görüşmelerimizde onun sağlam iradesine, samimiyetine, ufkuna şahidiz’ dedi.

Palinfo, AA