Hakkani: İnsanları güç yerine entelektüel ve zihinsel bilgiyle gerçeğe davet edin

İslam Emirliği İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani, insanları hakikate çağırmak için güç yerine bilgiyi kullanmalıyız dedi.

Hakkani: İnsanları güç yerine entelektüel ve zihinsel bilgiyle gerçeğe davet edin

Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani, herhangi bir karar alınmadan önce soruşturma yapılması gerektiğini ve insanları hakikat yoluna çağırmak için güç yerine bilginin kullanılması gerektiğini vurguladı.

Hakkani, bu sözleri doğu Kunar vilayetindeki yetkililer için düzenlenen kapasite geliştirme seminerinde yaptı.

"Pozisyonlar ve sorumluluklar geçicidir, ancak insanların güveni güvende tutulmak için harika bir şeydir" dedi. "Yönetme ve hizmet etmede şeffaflık ve saflık bizim temellerimizdir ve kendimizi şöhret arayışından, materyalizmden ve mevki arayışından korumalı ve Allah'ın yardımının kaybolmaması için maneviyatı yüksek tutmalıyız."

Birlik olmanın önemine vurgu yapan Hakkani, "Düşmanlar birliğimizden korkuyor, bu yüzden şüpheden kaçınmalıyız. Her zaman soruşturma sonrası karar verin ve insanları güç yerine entelektüel ve zihinsel bilgiyle gerçeğe davet edin."

Ayrıca kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasının önlenmesine de vurgu yaptı.

"Savurganlıktan kaçının, devlet kaynaklarına ve araçlarına dikkat edin ve kamu kaynaklarının sorumsuzca kullanılmasından kaçının" dedi.

Bu arada, Faziletin Yayılması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakan Vekili Muhammed Halid Hanefi, İslam Emirliği'nin alimlerin, öğrencilerin ve din adamlarının onurunun korunduğu özel bir İslami sistem olduğunu söyledi.

Ayrıca birliği korumaya ve insanlara iyi davranmaya da vurgu yaptı.