Hafızlık eğitimini tamamlayan 134 kız öğrenci icazetlerini aldı

Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan ve eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 134 kız öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Hafızlık eğitimini tamamlayan 134 kız öğrenci icazetlerini aldı

Gaziantep İl Müftülüğü, Şehitkamil İlçe Müftülüğü ve Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Karataş Kız Kur'an Kursu, Hoşgör Bülbülzade Kız Kur'an Kursu, Hacı Gülsüm Eruslu Kız Kur'an Kursu ve Oğuzeli Yatılı Kız Kur'an Kursu ile Nizip Şehit Recep Emre Yılmaz Kız Kur'an Kursu'nda 2 yıllık eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olan 134 kız öğrenci, düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ile icazetlerini aldı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, sunuculuğunu Hatice Kübra Söylemez’in yaptığı “Hafızlık İcazet Merasimi” Hacı Bayramı Veli Camii Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafizelerin tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafizelerin yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Programda yapılan konuşmalarda, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin, öğretmenin ve hafızlığın önemine değinildi.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, “Kur'an'ın mesaj ve anlam dünyasını hayatımıza nakşetmek, Kur’an- Kerim ile çocuklarımız ve gençlerimizi buluşturmak hepimizin görevidir.” dedi.

Merasim hafizelere icazetleri ve başarı belgeleri ile çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)