Gazze'deki hükümetten işgalin Refah'taki suikastına tepki

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, Refah'taki Acil Durum Komitesi Başkanı ile Polis Gücü Operasyon Sorumlusu Yardımcısının işgal tarafından katledilmesinin, işgali çaba ve girişimlerine ulaştırmayacağını vurguladı.

Gazze'deki hükümetten işgalin Refah'taki suikastına tepki

Maruf, yaptığı yazılı açıklamada, Refah'taki Acil Durum Komitesi Başkanı Şeyh Nidal İd ve polis Gücü Operasyon Sorumlusu Yardımcısı Mahmud Abu Hasna'nın korkak işgal suçunda şehit olduğunu hatırlattı.

Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, "İşgal ordusunun hizmet ve polis personelini tekrar tekrar hedef almasını ve bombalamasını, siyonist düşmanın iç cepheyi karıştırmayı, kaos yaratmayı ve yerinden edilmiş halkımıza yardım sağlama girişimlerini engellemeyi amaçladığı bir suç eylemi olarak görüyoruz." dedi..

Maruf, şunları kaydetti:

"Bu kadroların, Cenevre Sözleşmeleri tarafından korunduğunu ve insani ve mesleki görevlerini yerine getirdiklerini, bu nedenle suikastlarının uluslararası insani hukukunu hiçe sayan bir Siyonist suç olduğunu vurguluyoruz. İşgalin iç cephemizi vurmaya yönelik tüm çaba ve girişimlerinin de amacına ulaşamayacağını, bir boşluk ve güvenlik kaosu yaratmada başarılı olamayacağını vurguluyoruz.

Bu bağlamda halkımızın dayanışma ruhunu selamlıyor ve onları daha fazla dayanışma ve yardımlaşmaya ve cani Nazi işgalcisini yenilgiye uğratma fırsatını kaçırmamaya çağırıyoruz."