Gaziantep'te "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, her yıl düzenlediği "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında bu yıl Ebu Ubeyde Bin Cerrah'ın (Radiyallahu Anh) ve Zeynep Binti Ali'nin hayatı ele alınıyor.

Gaziantep'te "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları tarafından Kasım ayının "Sahabe Ayı" ilan edilmesi nedeniyle Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla düzenlenen programlar devam ediyor.

Düzenlenen programlarda hayatları aktarılan sahabelerin verdikleri mücadeleler, İslam davasına olan sadakat ve fedakarlıkları anlatılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen ve sunuculuğunu Recep Fidancı'nın yaptığı program Recep Çoban'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program Özlem Ajans İlahi sanatçılarından Mustafa Altuntop ve Abdulbaki Kaçar'ın seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Doktor Sertaç Tekdal, sahabelerin her yönüyle örnek alınmasının önemine dikkat çekti.

Sahabenin önemine ve hayatlarının anlaşılmasına duyulan ihtiyacın her zamankinden çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Tekdal, konuşmasının başında programın teması olan "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konusuna değindi.

Programda Ebu Ubeyde Bin Cerrah (Radiyallahu Anh) ve Zeynep Binti Ali'nin hayatından kesitler aktaran Tekdal, onların İslam için yaptığı fedakarlıkları anlattı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin ise sahabelerin Müslümanların yolunu aydınlatan yıldızlar olduğunu belirtti.

"Ashab-ı Kiram, 'Hayat, iman ve cihaddır' ilkesini, Hazreti Peygamber ile tatbik eden ilk cemaattir"

Yaçin, "Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) insanları davet ettiği İslam'ı hayat rehberi kabul eden ve gecenin zifiri karanlığında gökyüzünde parlayan yıldızlara benzetilen Ashab-ı Kiram'dır. Allah onlardan razı olsun. Ashab-ı Kiram, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tedrisatından geçmiş ilk mümtaz Müslüman topluluktur. Ashab-ı Kiram, 'Hayat, iman ve cihaddır' ilkesini, Hazreti Peygamber ile tatbik eden ilk cemaattir. Sahabenin, insanlık ailesinin birer ferdi olduğunu göz ardı etmeden, İslam'ı ilk kabul edenler ve şirk düzeni içinde tevhidi mücadelenin ilk temsilcileri olduğu gerçeği hayatlarının bilinmesini gerekli ve haklı kılmaktadır." dedi.

"İnsanlık tarihinin en hayırlı nesli"

Sahabenin Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yol arkadaşları ve davasının yarenleri olduğunu ifade eden Yaçin, "Ashab-ı Kiram, ehl-i küfrün İslam davetini engellemek için yürüttüğü çetin mücadele sürecinde Hazreti Peygamber'e omuz veren, hiçbir baskı ve kınamadan çekinmeden Allah yolunda canını, malını feda eden güzide şahsiyetlerdir. Kur'an-ı Kerîm, 'özelde' onları 'insanlık için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmet' diye överek tanıtır. İlk müminler topluluğu sahabe hakkında, 'Allah'a ve resulüne yardım eden sâdık/doğru olan müminler' olarak söz edilir. Yine, 'Sahabe'den İslam'a girmede ve hayırlı hizmetlerde öne geçen ilklerden olan Muhacir ve Ensar ile onlara iyilik ve güzellikle uyanlar var ya Allah onlardan hoşnut olmuştur, onlar da O'ndan hoşnut olmuşlardır ve Allah onlara, içinde ebedi kalacakları altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır.' müjdesi verilmiştir. Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sahabeleri, 'insanlık tarihinin en hayırlı nesli', 'ümmetin en hayırlıları', 'cehennem ateşinin yakmayacağı kimseler' ve 'cennetlikler' gibi ifadelerle övmüştür." ifadelerini kullandı.

"Sahabeler Müslümanlar arasında köprü olan bir nesil olmuşlardır"

Peygamber Sevdalıları tarafından 2015 yılında ilan edilen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" kapsamında her yıl Kasım ayında farklı sahabeleri yâd ederek tanımaya, hayatlarından istifade etmeye çalıştıklarını ifade eden Yaçin, "Bu yıl salon etkinlikleri kapsamında Cennetle müjdelenen sahabelerden 'ümmetin emini' Ebu Ubeyde Bin Cerrah (Radiyallahu Anh) ile 'Kerbela şahidi' Zeynep Binti Ali (Radiyallahu Anh) ele alınacaktır. Vakfımızın yurt geneli tüm temsilciliklerinde bu ay içerisinde erkek sahabelerden Abdullah bin Selam, Amir bin Füheyre, Ebu Dücane ve Ebu Lübabe, hanım sahabelerden de Ümmü Gülsüm binti Ukbe, Ümmü Hâkim binti Haris, Zeyneb binti Abdullah ve Büsre binti Saffan seminer konusu olacaktır. Peygamber Sevdalılar olarak erkek-kadın Ashab-ı Kiram'ın takip edilmesinin; rol-model bağlamında 'ahsen-i takvim' olarak kurtuluşumuza esin kaynağı olacağına inanıyoruz. Risalet'in yetiştirdiği nadide şahsiyetler olan sahabeler, Nübüvvet mirasını bize taşıyan ve sünnet ile Müslümanlar arasında köprü olan bir nesil olmuşlardır." şeklinde konuştu.

"Tüm halkımızı Siyer Yarışmasına davet ediyoruz"

Yaçin, "Bizler Peygamber Sevdalıları olarak biliyoruz ki problemlerimizin en güzel ve doğru çözümü, kurtuluşumuzun reçetesi O'ndadır. O halde tüm insanlığa bu reçeteyi sunmak için gayret etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyor ve kendimizi insanlık için sorumlu addediyoruz. Bu sorumluluk gereğince Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok çalışma ve etkinliğin yanı sıra her yıl Türkiye geneli ödüllü Siyer Yarışması düzenlemekteyiz. 12 Şubat 2023 Pazar günü saat 11.00'de 12'ncisini gerçekleştirmeyi planladığımız bu anlamlı yarışmaya katılmaya tüm halkımızı davet ediyoruz." diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)