Fransa şaşırtmadı! Başörtüsü yasağı ayrımcılık değilmiş!

Fransa’da Yargıtay, avukat adaylarının mesleklerine başörtülü olarak başlamalarına ve bu şekilde avukatlık yemini etmelerine yönelik yasağın ayrımcılık olmadığına hükmetti.

Fransa şaşırtmadı! Başörtüsü yasağı ayrımcılık değilmiş!

Fransa'da her geçen gün İslam düşmanlığı arttıyor.

Son olarak, Yargıtay, Lille İl Barosundan avukat ve hukuk öğrencisi S.A'nın Yargıtay’a taşıdığı ve Baro’nun iç düzenlemeyle avukatlara başörtüsü kullanımını yasaklaması davası hakkındaki hükmünü dün açıkladı.

Mahkeme, Baro’nun avukatlık cübbesiyle "üyelik, dini, felsefi, toplumsal veya siyasi aidiyet bildiren herhangi bir sembol giyilmesini" yasaklamasının ayrımcılık olmadığı yönünde karar aldı.

Fransa'da hukuk öğrencisi S.A'nın 2018’de başörtüsüyle yemin etmek istemesine karşı Lille Barosu iç düzenlemesinde değişiklik yaparak, başörtüsüyle yemin etme yasağını getirmişti.

S.A olayı temyize taşımış ancak Douai Temyiz Mahkemesi, Lille Barosunun hukuka uygun davrandığına dair görüş bildirmişti.

Kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımayı planladıklarını aktaran S.A, 2022 yılında yetkin olduğu mesleğini icra etmeye çalışan bir kadına nasıl giyineceğinin dikte edilmesini anlayamadığını vurguladı.

Öte yandan daha öncede, Ülkenin üst meclisinde, spor federasyonları tarafından düzenlenen etkinliklerde ve yarışmalarda  "sporcuların güvenliğini riske atabileceği" ileri sürülerek başörtüsünün takılması yasaklanmıştı.