Fransa Cumhurbaşkanı Macron Hafter ile görüşmek istiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un General Hafter ile görüşmek istediğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Hafter ile görüşmek istiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Libya’da siyasi süreci teşvik etmek için General Halife Hafter ile görüşmek istediğini aktardı.

Jean-Yves Le Drian ayrıca Libya’da durumun çok endişe verici olduğunu belirterek, "Bu yüzden cumhurbaşkanı Hafter ile görüşmek ve BM girişimini desteklemek istedi" dedi.

Öte yandan Elysee Sarayı Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Macron’un yakında Hafter’i kabul edebileceğini ancak tarihin henüz teyit edilmediğini söyledi.

Serrac Fransa'dan açık bir tutum sergilemesini istemişti

Fransa Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 mayısta da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüşmüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Serrac, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini ve Macron'un UMH'ye desteğini dile getirdiğini belirtmişti.

Serrac, "Barış süreci 4 Mayıs'taki saldırılardan sonra değişti. Bu saldırıları şiddetli şekilde kınamak gerekiyor, çünkü bu darbe ve silah yoluyla iktidarı ele geçirme girişimidir" demişti.

Bazı ülkelerin Hafter ile yakın ilişkisinin açık olduğunu belirten Serrac, "Fransa'dan beklediğimiz (Hafter konusunda) daha açık bir tutum sergilemeleridir" ifadesini kullanmıştı.

AA