Filistinli esir, işgal rejimi zindanında şehid oldu

18 yıl hapis cezasına mahkûm edilen 41 yaşındaki Filistinli Davud Tal'at el-Hatib, cezasının bitmesine 4 ay kala zindanda ruhunu Rabbine teslim etti.

Filistinli esir, işgal rejimi zindanında şehid oldu

İşgalci İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Filistinli esir, dün (2 Eylül Çarşamba) gece şehit oldu. 18 yıl hapis cezasına mahkûm edilen 41 yaşındaki Filistinli Davud Tal'at el-Hatib, cezasının bitmesine 4 ay kala hayatını kaybetti.

Vaad Esirler Cemiyeti, Beytülahim kenti nüfusuna kayıtlı Davud el-Hatib’in, Ofer Hapishanesi'nde hayatını kaybettiğini doğruladı.

Filistin Esirler Kulübü, yaptığı açıklamada, “Filistinli esir el-Hatib, Beyhtülahim kenti nüfusuna kayıtlı ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılmış 41 yaşındaki bir esirdir. İşgal hapishanelerinde kötü sağlık koşulları altında senelerce mücadele eden ve esaret seneleri içerisinde felç olan esir el-Hatib, cezasının bitimine birkaç ay kalmışken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.” ifadelerine yer verdi.

Filistin Esirler Kulübü, Hatib'in hayatını kaybetmesiyle birlikte 1967'den bu yana işgalci İsrail hapishanelerinde yaşamını yitiren Filistinli esirlerin sayısının 225'e yükseldiğini açıkladı.

2 Nisan 2001 tarihinde işgalci İsrail güçleri tarafından evi kuşatıldıktan sonra tutuklanan Filistinli esir el-Hatib, 2017'de de kalp krizi geçirdi ve bir İsrail hastanesinde kaldıktan sonra yeniden hapse gönderildi.

Palinfo