Filistinli Dr. Zahir Elbek: Aksa Tufanı Operasyonu ile hedefimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs'tür

Ankara'da kurulan Kudüs, Gazze Bilgilendirme Merkezi'nde konuşan Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Aksa Tufanı Operasyonu ile hedeflerinin Mescid-i Aksa ve Kudüs olduğunu söyledi.

Filistinli Dr. Zahir Elbek: Aksa Tufanı Operasyonu ile hedefimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs'tür

Kudüs ve Gazze'deki son gelişmeler için Ankara'nın Hacı Bayram Cami yakınında bulunan Şeyh İzzettin Türbesi önünde Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) ve Uluslararası Kudüs Gençlik Merkezi tarafından Kudüs, Gazze Bilgilendirme Merkezi kurulmuştu.

Bilgilendirme merkezinde "İnsanlıkta Filistin" konulu bir konuşma yapan Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı geniş kapsamlı Aksa Tufanı operasyonun özgür Kudüs için olduğunu vurguladı.

İşgalci siyonistlerin kendilerine ait olarak gördüğü toprakların hepsinin Filistin toprakları olduğuna dikkat çeken Elbek, "O bölge hepsi Filistin ve Filistin'in başkenti Kudüs'tür. Rejimlerin ve devlet başkanların dediği gibi Filistin'in başkenti Doğu Kudüs değil, doğusuyla batısıyla Kudüs tümüyle bizimdir. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Peki nasıl unutturmayacağız? Çocuklarımıza doğuştan Filistin'i anlatarak büyütüyoruz. Filistin var ve mücadele edeceğiz." dedi.

"Hedefimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs'tür"

Aksa Tufanı Savaşı'nın ne için olduğunu anlatan Elbek, "Gazze ablukasını kaldırmak için mi? Bakın tüm ailem ve arkadaşlarımın ailesi zaten oradadırlar. Abluka umurumuzda değil. Gıda vesaire hiç önemli değildir. Hedefimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs'tür. Onun için bu savaşa Aksa Tufanı ismini verdik. Mescid-i Aksa için mücadele ettiğimiz ve direndiğimiz zaman sonunda ya şehadet ya zafer olacak. Ya şahadet ya istiklal olacak. Başka çaremiz yok. İki seçeneğimiz de birbirinden güzel seçeneklerdir. Şehadet çok güzel seçenek, zafer de çok güzel seçenektir. Sonu da böyle elhamdülillah." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar Kudüs'ü fethedip Mescid-i Aksa'da namaz kılıp siyonistleri Kudüs'ten atacak"

Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü Allah-u Teâlâ'nın vaadi olduğunu hatırlatan Elbek, devamında şunları aktardı:

"Gerçek Müslümanlar Kudüs'ü fethedip Mescid-i Aksa'da namaz kılıp siyonistleri Kudüs'ten atıp 'Allah-u Ekber' diyecekler. Bu Allah'ın izniyle olacak. Buna inandığımız için savaşıyoruz. Allah bizimle beraberdir. Bu savaş çok zor geçiyor ama biz Allah'ın izniyle biz sabredeceğiz. Allah'ın izniyle sonuna kadar dayanacağız. Bu savaş için Gazze'deki Müslümanlar için ve Mescid-i Aksa için destek faaliyetlerine devam etmemiz lazım. Türkiye'deki işgalci büyükelçisi kaçtı. İnşallah dönmez."

"İnşallah daha güzel yaşanılabilir bir dünya kurulacaktır"

Yapılan konuşmadan sonra pratikte Müslümanların yapması gereklerle ilgili Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği ve Genç Kudüs Şurası Başkanı Hanefi Sinan, "Birincisi elimizi sürecin içerisine koymamız gerekir. İkincisi dilimizle düzelteceğiz. Üçüncüsü de kalbimiz ile buğz etmek. Bu üç şeye dikkat ettiğimiz zaman göreceksiniz inşallah daha güzel yaşanılabilir bir dünya kurulacaktır." dedi. (İLKHA)