Filistinli direniş grupları, Lübnan Hizbullahı ve Ensarullah'tan Kudüs eylemi için tebrik mesajları

Filistin'deki bütün direniş hareketleri ve Yemen Ensarullah Hareketi, dün akşam, Kudüs'ün kuzeyindeki bir Yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen eylemi kutlayan tebrik mesajları yayımladı.

Filistinli direniş grupları, Lübnan Hizbullahı ve Ensarullah'tan Kudüs eylemi için tebrik mesajları

Ensarullah'ın tebrik mesajında "Bu eşsiz operasyon, siyonist rejimin temellerini sarstı ve rejime bundan böyle Filistinli direnişçilerin operasyonlarına karşı güvende olmayacağını gösterdi" ifadesi kullanıldı.

Fetih hareketinin Seferberlik ve Örgütlenme Komisyonu da eylem hakkında yaptığı açıklamada; "Filistinli halkımız aciz durumda değildir. Olayların patlak vermesi ise işgal yönetiminin halkımıza yönelik suçlarının sürekli artış göstermesinin zorunlu bir sonucudur." ifadesine yer verdi. 

Hamas'ın Kudüs'teki sözcüsü Muhammed Hammade, eylemin işgal rejiminin Cenin'de gerçekleştirdiği katliama verilen tabii bir cevap olduğunu belirterek; "Halkımız şehitlerinin kanlarını unutmayacak ve uygun bir zaman ve mekanda onların intikamını alacaktır." ifadesini kullandı.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de eylem hakkında yazılı bir açıklamada bulunarak, "Bu kahramanca eylem, halkımızın kapsamlı direniş aşamalarından yeni bir aşamayı başlatmıştır." ifadesini kullandı.

Filistin Mücahitler Hareketi de açıklamasında Kudüs eyleminin Filistin halkının şehitlerinin yolunu sürdürmekte kararlı olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. 

LÜBNAN HİZBULLAHI: CENİN KATLİAMINA GÜÇLÜ BİR CEVAP

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada da eylemin siyonist düşmanın burnunu yere sürttüğü, aslında onun güvenlik mekanizmasının ne kadar zayıf olduğunu açığa çıkardığı ve bu yüzden hem yönetiminin hem de yerleşimcilerin kalplerine korku saldığı belirtildi.

Eylemin, Cenin katliamına güçlü bir cevap niteliği taşıdığı belirtilerek, Filistin halkını savunmak ve siyonist düşmanı yenilgiye uğratmak için direniş hareketleriyle tam bir dayanışma içinde olunacağı ifade edildi.

Bu arada Filistin'in değişik bölgelerinde eylem vesilesiyle kutlama törenleri düzenlendi. 

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt Hanina'da düzenlenen silahlı eylemde en az 8 işgalcinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Geçtiğimiz gün siyonist işgal rejiminin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 10 Filistinli şehit olmuş, Filistin'deki İslami direniş hareketleri, saldırıya karşılık vereceklerini bildirmişti.