Filistin'e destek verdiği için film kadrosundan çıkarıldı: Konuşmaya devam edeceğim

ABD'de, Filistin'e açık destek verdiği için film kadrosundan çıkarılan Meksikalı oyuncu, "En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya, barış ve güvenliği, insan hakları ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Filistin'e destek verdiği için film kadrosundan çıkarıldı: Konuşmaya devam edeceğim

Sosyal medya hesabında çalıştığı filminin kadrosundan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan oyuncu paylaşımında, Müslüman karşıtlığını (İslamofobi) kınadığını vurgulayan Barrera, "Bu dünyadaki her insan, din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüsü ne olursa olsun, eşit insan haklarını, saygınlığı ve elbette özgürlüğü hak ediyor." dedi.

Oyuncu Barrera, "hiçbir yönetim organının eleştirinin üzerinde olmaması gerektiğine" inandığını bildirerek, "En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya, barış ve güvenliği, insan hakları ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim. Sessizlik benim için bir seçenek değil." ifadelerini kullandı.

Prodüksiyon şirketi sözcüsü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, oyuncunun Filistin davasına verdiği destek nedeniyle değil, sosyal medya paylaşımlarının antisemitik değerlendirilmesi nedeniyle kadrodan çıkarıldığını ileri sürdü.

Kadro dışı bırakılan oyuncu işgalci terör rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermiş ve Batı medyasını "tek taraflı" olmakla suçlamıştı.