Filistin'den uluslararası topluma '1967 sınırlarını tanıyın' çağrısı

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri "ilhak etmesi" halinde uluslararası topluma 1967 sınırlarındaki Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı.

Filistin'den uluslararası topluma '1967 sınırlarını tanıyın' çağrısı

Haftalık olağan kabine toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Iştiyye, İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planına tepki gösterdi.

İşgalci İsrail'in "ilhak" etmeyi planladığı Ürdün Vadisi'nin Batı Şeria'nın yüzde 28'ini oluşturduğunu belirten Iştiyye, "Filistin'in meyve sepeti olarak değerlendirilen Ürdün Vadisi, Filistin'in Ürdün'e ve dünyaya açılan kapısıdır." dedi.

Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını uygulaması halinde uluslararası topluma İşgalci İsrail ile olan iş birliğini sonlandırma çağrısı yapan Iştiyye, şöyle devam etti:

"Buradan dünyaya, uluslararası hukukun savunucularına şunu söylemek istiyorum, kınamak İşgalci İsrail'e karşı işe yaramıyor. İlhaka tepki için bir taraftan İsrail'e yönelik etkili bir boykot uygulanmalı, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti tanınmalı ve Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkı kabul edilmeli."

AA