Filistin'de siyasi birlik sağlamak hedefiyle organize edilen ulusal diyalog görüşmelerinin ikinci turu başladı

Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin ikinci turunun, Ulusal Konsey oluşturulması ve Yasama Konseyi seçimleri gündemiyle Mısır'ın başkenti Kahire'de başladığı bildirildi.

Filistin'de siyasi birlik sağlamak hedefiyle organize edilen ulusal diyalog görüşmelerinin ikinci turu başladı

Fetih Hareketi Seferberlik ve Örgütlenme Komiserliği Basın Sözcüsü Münir El-Cağub yaptığı açıklamada, görüşmelerde Filistinli siyasi grupların yaklaşan seçimlere ilişkin tüm meseleleri ele alacağını, bunların en önemlisinin ise seçim sürecini izleme meselesi olduğunu belirtti.

Ulusal diyalog görüşmelerini ikinci turunu değerlendiren Cağup, görüşmelerde Ulusal Konsey oluşturulması ve Yasama Konseyi seçimleri gündeminin masaya yatırılacağını aktardı.

Diğer yandan, Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberde, birçok farklı Filistinli grubun katıldığı görüşmelerin iki gün süreceği ve seçimlerin yapılmasını kolaylaştıracak adımların atılmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Gün içerisinde "Filistin'in Sesi" radyosuna konuşan Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Cibril er-Rucub ise, ulusal diyalog görüşmelerinin amacının "siyasi gruplar arasındaki bölünmeyi sona erdirmek için izlenen demokratik yolu kapatan her engeli ortadan kaldırmak, ortaklık inşa etmek ve siyasi sistemin meşruiyetini sandıkla yenilemek" olduğunu söyledi.

AA