Filipinler’de Müslüman öğrenciler için Arapça okul müfredatına alınıyor

Filipinler’de Müslüman öğrencilerin inançlarına uygun olarak eğitim almaları için Arapça okul müfredatına alınıyor

Filipinler’de Müslüman öğrenciler için Arapça okul müfredatına alınıyor

Arap News sitesinin haberine göre, İslami öğretiler konusunda bilinçlendirme ve dinler arası diyaloğu güçlendirmek amacıyla 9 Şubat’ta çoğunluğu Müslüman olan Bangsamoro Özerk Bölgesi’ndeki temsilcisi Mujiv Hataman tarafından Filipin Kongresi’ne sunuldu.

Bu yasa teklifi, Müslümanların kültürel, geleneksel, sosyal ve dini inançlarına uygun olarak eğitime erişimini genişletmeyi amaçlıyor.

Hataman, bu müfredatın kurumsallaştırmasının amaçlandığını belirterek şu anda bu müfredatın uygulanmasında  bütçe ve öğretmen eksikliği gibi birçok sorunu bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca tasarı kabul edilir ve yasalaşırsa, öğrencilerin hangi okula devam ettiklerine bakılmaksızın İslam ile ilgili konuları ilkokul düzeyinde öğrenmelerine olanak tanıyacak.

Bunun yanısıra tasarının amacı Filipin eğitim sistemini kültürel ve İslami bilgilerle zenginleştirerek Müslüman ve gayrimüslim öğrenciler arasında ulusal birliği güçlendirmektir.

Filipin hükümetinin normal okullarda Arapça ve İslam’ın temellerini öğretmek için programı bulunsada tam olarak uygulanamadı.

Çoğunluğu Katolik olan Filipin 110 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 5’ini Müslümanlar oluşturuyor. Müslüman camia çoğunlukla Mindanao adasında ve Sulu Takımadalarında ve orta batıdaki Palawan eyaletinde yaşıyor.