FHKC: BAE bölgedeki ABD ve İsrail'in komplo politikalarının uygulayıcısıdır

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin İşgalci İsrail ile ilişkilerini normalleştirme ısrarıyla "bölgedeki ABD ve İsrail'in komplo politikalarının uygulayıcısı olduğunu" gösterdiğini belirtti.

FHKC: BAE bölgedeki ABD ve İsrail'in komplo politikalarının uygulayıcısıdır

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İşgalci İsrail ile ilişkilerini normalleştirme ısrarıyla "bölgedeki ABD ve İsrail'in komplo politikalarının uygulayıcısı olduğunu" gösterdiğini belirtti.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, BAE ile İşgalci İsrail arasındaki normalleşme hızının artması, bu ilişkinin iki ülke arasında doğrudan uçuşların yapılmasına kadar ulaşması, Filistin davasına ve Arap dünyasının bu dava uğruna yaptığı fedakarlıklara ihanet olarak nitelendirildi.

"BAE, açık veya gizli yollarla İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye devam ederek adeta normalleşmenin yol göstericisi ve Arap bölgesindeki siyonistler ile ABD'nin komplo politikalarının uygulayıcısı olduğunu doğrulamak istiyor." ifadeleri kullanılan açıklamada, başta BAE halkı olmak üzere tüm hürriyet sever kitlelere normalleşmeye karşı mücadele çağrısı yapıldı.

BAE'ye ait Etihad Airways dün Filistin'e tıbbi malzeme yardımı iddiasıyla İşgalci İsrail'e ikinci kez doğrudan sefer düzenlemişti.

AA