'Fas için.. Filistin için... Fas gençleri normalleşmeye karşı, pazarlığa karşı'

Fas'taki Adalet ve İhsan Hareketi gençlerinin Ulusal Ofisi'nin, "Fas için.. Filistin için... Fas gençleri normalleşmeye karşı, pazarlığa karşı" sloganıyla düzenlediği sanal festivalde konuşmacılar İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin her şekline karşı olduklarını dile getirdiler.

'Fas için.. Filistin için... Fas gençleri normalleşmeye karşı, pazarlığa karşı'

Fas'ta İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı sanal ortamda gençlerden birçok aktivistin ve aydının katıldığı bir hitabet ve sanat festivali düzenlendi.

Fas'taki Adalet ve İhsan Hareketi gençlerinin Ulusal Ofisi'nin, "Fas için.. Filistin için... Fas gençleri normalleşmeye karşı, pazarlığa karşı" sloganıyla düzenlediği sanal festivalde konuşmacılar İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin her şekline karşı olduklarını dile getirdiler. Konuşmacılar Filistin halkının gasp edilmiş vatanını geri alıncaya kadar işgale karşı direniş hakkına destek verme konusunda ilkeli olduklarını ifade ettiler.

Bu arada Fas'ta İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı protesto gösterileri ve eylemler de muhtelif şehirlerde sürdürülüyor.

Fas'ın önemli şehirlerinden olan Ed-Daru'l-Beyza (Kazablanka)'da da iki gündür yüzlerce kişi siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini protesto amacıyla eylem düzenliyor.

Fas yönetimi ABD Başkanı Trump'ın Batı Sahra üzerindeki Fas hakimiyetini resmen tanıması karşılığında siyonist işgal rejimiyle ilişkileri başlatma kararı almıştı.

Israel Hayom gazetesinin 28 Aralık Pazartesi yayınladığı bir haberde de Fas'tan bir heyetin ilişkilerin normalleştirilmesiyle ilgili konuları ve Tel Aviv'de ikinci intifada sonrası kapatılan diplomatik temsilciliğin yeniden açılmasını görüşmek üzere İsrail'i ziyaret edeceği belirtilmişti.

Palinfo