Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürüyor

İşgalci İsrail polisinin eşlik ettiği çok sayıda fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürüyor

Yahudi yerleşimciler bugün işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve baskına işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi fanatik Yahudi haham Yehuda Glick’in öncülük ettiğini söyledi.

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergiledikleri ve Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

Bu arada Mescid-i Aksa’da bulunan cemaatin, ilim öğrencilerinin ve Mescid-i Aksa bekçilerinin baskına karşı direndikleri ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda özgürce dolaşmalarına engel oldukları belirtildi.

Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günleri dolayısıyla son bir hafta içinde yüzlerce Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katıldı.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi