Erdoğan'dan İhvan’a güvence

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki İhvan mensuplarına sınır dışı edilmeyeceklerine dair güvence verdi.

Erdoğan'dan İhvan’a güvence

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nden bir heyet ile yaptığı görüşmede, kendilerine zarar verilmeyeceğine veya sınır dışı edilmeyeceğine dair güvencenin ardından Türkiye'deki Müslüman Kardeşler üyeleri arasında bir rahatlama oldu.

İhvan hareketinin liderlerinin de yer aldığı toplantıya katılanların yazdıklarına göre,  Erdoğan “Türkiye’nin kalbinin, kendisine sığınanlara açık kalacağına” söz vererek “bu meselede kendilerine yön veren şeyin İslam kardeşliği ve insanlık olduğunu” söyledi.

Başta Mısırlılar olmak üzere Türkiye'de ikamet eden Cemaat üyeleri geçen mayıs ayında yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından çeşitli illerde başlatılan güvenlik kontrolü kampanyaları nedeniyle birçoğu büyük bir tedirginlik yaşadıktan sonra toplantının sonucundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Erdoğan'ın heyete, "herhangi bir suiistimal" durumunda Cumhurbaşkanlığı ile iletişim kurabilmeleri için bir telefon hattı tahsis edildiğini bildirdiğini ve içişleri bakanından istenmeyen suiistimallerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istediğini açıkladı.