Erdoğan, Ruhani ile görüştü: Yeni bir fırsat penceresi açıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde, yeni ABD yönetiminin İran'a yönelik tek taraflı yaptırımları kaldırması için fırsat penceresinin açıldığını söyledi.

Erdoğan, Ruhani ile görüştü: Yeni bir fırsat penceresi açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, pazar günü yapılan görüşmede, Joe Biden yönetiminin, yaptırımlardan vazgeçerek İran halkının refahının önündeki haksız engelleri kaldırmasını temenni ettiğini belirtti.

Son birkaç günde konuya ilişkin yapılan açıklamaların yeni bir fırsat penceresinin açılmasına vesile olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm tarafların Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın (JCPOA) yeniden işler hale getirilmesi noktasında buluşmasının en makul hareket tarzı olduğunu ve tüm zorluklara rağmen diyalog kapısının açık tutulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerinin güçlendirilmesine dair iradeyi muhafaza ettiklerini bildirdi.

Görüşmede iki liderin, ekonomi, ulaştırma, güvenlik ve diğer alanlarda Türkiye-İran iş birliğini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeleri ele alındığı ifade edildi.