'Erdoğan Libya hakkında Türk devleti olarak değil İhvan bakış açısıyla konuşuyor'

Libya Ulusal Ordusu (LUO) Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başkent Trablus'ta "Komuta Merkezi" kurduğunu iddia etti.

'Erdoğan Libya hakkında Türk devleti olarak değil İhvan bakış açısıyla konuşuyor'

General Halife Hafter'in liderliğini yaptığı LUO'ya bağlı Tuğgeneral Halid el-Mahcub, "MİT'in Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerine destek amacıyla, başkent Trablus’ta “Komuta Merkezi” kurduğunu" iddia etti.

Mahcub, "Komuta Merkezi'nin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından meşru hükümet olarak tanınan UMH ile Türkiye arasındaki ortak gizli savunma anlaşması çerçevesinde kurulduğunu" ileri sürdü.

 “Serrac (UMH) hükümetini kurtarmak için çaresiz bir girişim çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile, Libya hakkında Türk devleti olarak değil İhvan bakış açısıyla konuşuyor” diyen Halid el-Mahcub, “Türkiye ve İhvan bizi ilgilendirmiyor. Çok ileri giderse beşeri ve maddi kayıplara tahammül eder” ifadelerini kullandı.

Mahcub ayrıca, "Fayiz es-Serrac Başkanlığı'ndaki UMH'nin Türkiye ile ortak bir savunma anlaşması imzaladığını" iddia etti.

Mahcub ayrıca, Serrac hükümetinin İhvan'ın bir cephesi olduğuna da dikkati çekti.

Libya’nın içişlerine yönelik Katar müdahalesine de değinen Tuğgeneral Halid el-Mahcub, “İhvan güvenlik ve istihbarat açısından başta Katar olmak üzere bir başka ülkeye sığındıklarını biliyorduk. Gözlerini Katar’a diktiler ve Türkiye'yi de kendileri için bir araca dönüştürmeyi başardılar. Onlar, Türkiye’nin dünyada etkili bir devlet olduğunu umarak bu kapıdan içeriye girdi” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan LUO, 6 Ağustos’ta Misrata’da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri tedarik uçağına saldırdığını açıklarken, BM’nin başkent Trablus’a yönelik yeni ateşkes çağrısını örtülü bir dille reddetti. LUO ayrıca, Misrata’da kargo uçağının vurulduğunu ve uçağın Fayiz el-Serrac başkanlığındaki UMH güçlerine askeri teçhizat taşıdığını belirtti.

Ajanslar