Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı doğrudan İslam'a yönelen bir saldırı halini aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Diyanet işleri başkanının söylediklerinin sonuna kadar doğru olduğunu belirtti.

Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı doğrudan İslam'a yönelen bir saldırı halini aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Ramazan bayramı sonuna kadar haftasonları sokağa çıkma kısıtlamalarının devam edeceğini söyleyerek "1 Mayıs gece 00:00’dan başlayarak 1, 2, 3 Mayıs’ta sokağa çıkma sınırlamasını uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın fetvasına yönelik yaptığı açıklamaya ilişkin de 'Diyanet İşleri Başkanlığı devletin bir kurumudur. Başkanımız bir açıklama yaptı. Sadece inancının ilminin ve yürüttüğü görevinin gereğini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur. Ülkemizde İslam adına konuşması gereken bir kurum varsa Diyanet İşleri Başklanlığı'dır. Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Bu doğrudan İslam'a yönelen bir saldırı halini aldı. Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı, devlete yapılan saldırıdır.' diye konuştu.

TRT